Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Zöldséges receptek képes leírás - Receptek minden alkalomra.tlap.hu
részletek »

Zöldséges receptek - Receptek minden alkalomra.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: recept.tlap.hu » Zöldséges receptek
Keresés
Találatok száma - 14 db
Addig együk a spárgát, amíg van

Addig együk a spárgát, amíg van

Ha május, akkor spárgaszezon: ilyenkor a legfinomabb és a legolcsóbb a spárga. A tisztességes zöldségkedvelő ilyenkor lecsap, és megszabadítja a zöldségest a készleteitől. Májusban megkezdődött a spárgaszezon. A legtöbb piacon rábukkanhatunk a teljesen fehér - más néven halványított - vagy zöldes-lilás spárgacsokrokra. A spárga legfinomabb része a zsenge spárgahajtás, vagyis a síp, amelyből a rövidebb, tömzsibb formájút érdemes választanunk. Ha a szezon alatt nem használjuk ki az alkalmat spárgaevésre, akkor később már csak konzervet vagy távoli vidékek drága spárgáját fogyaszthatjuk. A spárga gyakran mint előétel kerül asztalunkra, lágy vajjal vagy ízletes mártással leöntve, esetleg levesként vagy zöldségköretként. Így is nagyszerű, de miért ne próbáljunk ki néhány új, izgalmas változatát? Jó, ha tudjuk, hogy a spárga kiváló étrendi hatással rendelkezik: alacsony a szénhidráttartalma, viszont magas a B-, és C-vitamin-tartalma, összetevői miatt különösen ajánlott várandós mamáknak, fogyókúrázóknak. A spárga régóta ismert afrodiziákum, ezért elsőként két fő részére gyorsan összedobható könnyű receptet ajánlunk.

Burgonya receptek

Burgonya receptek

A burgonya ma már magyar nemzeti eledelnek számít - gondoljunk csak a paprikás krumplira vagy a bográcsgulyásra. Speciális és hagyományos burgonya receptek garmadája található az oldalon. Jó étvágyat! A krumpli, pityóka és még számos elnevezés mind-mind a burgonya ismert és ismeretlen nevét rejti. Számtalan változatban elkészíthető, legyen az akár főétel, de sült és főtt formában, levesnek, köretnek, de még torta is készülhet belőle. Nem unjuk meg soha! Jó étvágyat!

Egészséges zöldség receptek

Egészséges zöldség receptek

A zöldségek fontos részei egy egészséges és kiegyensúlyozott étrendnek, legyenek akár egy főétkezés részei vagy nassolnivalók. Sok vitaminhoz, ásványi anyaghoz, és rosthoz juttatnak hozzá bennünket. Egészségügyi kutatások igazolják az összefüggést a magas zöldségfogyasztás, illetve a krónikus betegségek alacsony kockázata között, tehát ez is azt bizonyítja, hogy érdemes napi rendszerességgel beiktatni az étrendűkbe a minél változatosabb zöldségfogyasztást. Ezentúl szeretnénk megmutatni, hogy milyen változatosan és ízletesen el lehet készíteni a zöldséges ételeket egyszerűen és egészségesen, ebbe szeretnénk segítséget nyújtani mindenkinek, aki érdeklődi a téma iránt. De érdemes vissza is nézned, mert naponta frissül az oldal!

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Ételek zöldségből a Jólkifőztem oldalról

Ételek zöldségből a Jólkifőztem oldalról

Az ember nem is gondolná, hogy a zöldség fajtáiból mennyi különböző ételt lehet készíteni. A rengeteg húsos falat mellé érdemes becsempészni egy-egy olyan fogást is, ami nem nélkülözi a zöldséget. Amellett, hogy egészségesebbek ezek a harapnivalók, még változatosságot is visznek az olyan ember életébe, aki a húst is hússal eszi. Az oldalon a hagyományos ?zöld? ennivaló mellett felfedezhetőek a különleges fogások is. A receptek mellett található egy nehézségi fokozat is. Te melyiket készítetted már el?

Fogyókúrás receptek

Fogyókúrás receptek

Konkrét fogyókúrás recepteket gyűjtöttem egybe legyen az fehér húsból - csirke, pulyka, hal -, de gyümölcsös és zöldséges receptek közül is válogathat. Saláta - reggeli, ebédre, vacsorára mindenkor a fogyókúrához tartozik. Tanácsokat talál az ésszerű diétához, de elrettentő példákat is bemutatok. Fogyókúrázzon okosan és egészségesen.

Hirdetés
Gombás receptek

Gombás receptek

A gomba kedvelők receptoldala. Legyen az termesztett vagy erdei gomba, nálunk talál receptet az elkészítéséhez. Akár ízesítésre, akár főételnek. Lehet köret, saláta, de sütemény tölteléknek is kitűnő. Számtalan és gazdag kínálata varázslatos ízekkel ajándékoz meg minket. Egészséges, gyógyhatása közismert. Az ehető gombákról csak jót, a többi gombának nem ez a gombás receptek oldal a lelőhelye.

Köret

Köret

Nemcsak hagyományos köret! Számtalan köret változat és ötlet húsok mellé, de akár egytál ételnek is remek receptek. Túl a burgonyán, rizsen, tésztán és az óperenciás tengeren is túl változatos, egészséges és finom köretek receptjei találhatók az oldalon.

Különböző ízesítésű petrezselymes újkrumpli

Különböző ízesítésű petrezselymes újkrumpli

Mivel a klasszikus petrezselymes újkrumpli elkészítésén már túl vagyunk, most egy kicsit megbolondítottuk a receptet. Bátor kísérletezők előre, a medve bőrére...Egy kiló újburgonyát hideg, sós vízbe áztatunk egy negyed órára, majd alaposan ledörgöljük és megszárítjuk. Aki szereti a zsenge héját is, az csak mossa meg, ne áztassa. Kevés olajat vagy kacsa/libazsírt melegítünk egy vastag falú fazékban (esetleg tepsiben), és az egészben hagyott, vagy felszeletelt krumplit a forró zsiradékra dobjuk. Átkeverjük, lefedjük, és közepes lángon vagy 200 fokos sütőben puhítani kezdjük. Nem sózzuk, és vizet sem teszünk alá, sőt keverni sem szabad, az edényt időnként megrázzuk, hogy a krumplit megmozgassuk...

Laktató, nyári, zöldséges vacsora

Laktató, nyári, zöldséges vacsora

Vagány, húsmentes recept, amit azért ajánlunk, mert elfogyasztása után az ember jóllakva, de nem degeszre tömve áll fel az asztaltól. Néha nem árt kihagyni a húst. A krumpli és a túró verhetetlen párost alkot, ugyanis a héjában sült krumpli juhtúróval, vagy sima körözöttel egyszerű, ámde felséges vacsora. A krumplipüré egy kis (juh)túróval lazítva egészen új arcát mutatja. És itt van a tócsni, lepcsánka avagy macok, ami nyersen lereszelt krumpliból készül. Tojással, liszttel tésztát készítünk belőle és ezt kis lepénykék formájában sütjük ki olajban. Az általam ismertetett étel leginkább ez utóbbira hasonlít, azonban ebben a krumpli főzve szerepel. Az íze leginkább a krokettre hajaz, de annál sokkal, de sokkal finomabb. Igazi zöldséges (vega) vacsi, hús nélkül. Mégis laktató és nyári.

Hirdetés
Saláta, saláta receptek

Saláta, saláta receptek

Saláta kedvelők receptoldala. Információk a termesztésről hasznos tanácsokkal. Ma már nálunk sem csak a fejes saláta és az uborka az uralkodó. Számtalan finomabbnál finomabb, ízletes recept variáció ma már nem csak 'egy témára'. Lehet előétel, lehet főétel, fogyaszthatjuk reggelire, ebédre, de egy egészséges vacsora biztos és befutó tippje! Bárhogy is, de a táplálkozástudomány szerint is az egyik legegészségesebb fogások egyike. Gyakorlatilag nincs évszakhoz kötve, hiszen egész évben feltölthetjük vele szervezetünk vitaminkészletét.

Zöldség pörkölt

Zöldség pörkölt

Hozzávalók négy személyre: 1/2 kg vegyes, tisztított zöldség 1 db érett paradicsom 1 db tv paprika 10 dkg rizs 2 kávéskanál őrölt pirospaprika 1 kávéskanál só 1 mokkáskanál törött fehérbors 1 mokkáskanál őrölt köménymag 2 késhegynyi sáfrány vagy kurkuma 2 evőkanál étolaj

Zöldség, zöldségek

Zöldség, zöldségek

Rengeteg hasznos tanáccsal bíró weboldalakat gyűjtöttem egybe: akár nagyüzemi, akár hobbi zöldségtermesztésről - veteményes, konyhakert - kíván tájékozódni. Bizony nem is egy zöldség kerülhet szinte egész évben terítékre, melyek a változatos, egészséges táplálkozás alapját képezik: zöldséges ötletparádé és recept minden zöldség mellé! Tudd meg, mit eszel - javadra! A legértékesebb a friss zöldség, próbálkozz akár otthoni zöldségtermesztéssel. Érdemes a legkisebb helyen is kísérletezni, hiszen a hazainál nincs jobb! Egy tanács - a piacon vedd!

Zöldséges étel receptek

Zöldséges étel receptek

Tormás káposzta székelyesen...A káposzta torzsáját kivágjuk, majd finoman legyaluljuk. Enyhén sózzuk, majd 5 - 6 órát letakarva állni hagyjuk. A végén kicsavarjuk, de a levet visszatartjuk. Közben megtisztítjuk a zöldpaprikát, ledaráljuk. A tormából 6-8 szeletet meghagyunk, a többit lereszeljük. Végül a káposztát, a reszelt tormát és a paprikát egymáshoz adjuk és alaposan átkeverjük. Az ecetben feloldjuk a cukrot, s ezt is hozzáadva újból átkeverjük, majd letakarva másnapig állni hagyjuk.Átkeverés után üvegbe rakjuk, a tetejére tormaszeletet teszünk és lezárva hűvös helyen tároljuk...Az oldalon található receptekből: Tonhallal és zöld borsóval töltött paradicsom, Töltött zelleres gombafejek tejszínes mártással, Töltött sütőtök, vegásoknak is, Töltött-rántott paprika...

Zöldséges tuti receptek

Zöldséges tuti receptek

A zöldség tele van vitaminnal, igen értékes tápanyagokkal. Fogyasztásuk minden korosztálynak az év minden szakában ajánlott. A legtöbb tápérték természetesen a friss zöldségekben van, ezért célszerű kihasználni a szezonális zöldségek tárházát. Minden alkalomra tudjuk ízesíteni, gazdagítani, színesíteni velük ételeinket, de akár italainkat is.

Tuti menü