Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tésztából készült receptek képes leírás - Receptek minden alkalomra.tlap.hu
részletek »

Tésztából készült receptek - Receptek minden alkalomra.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: recept.tlap.hu » Tésztából készült receptek
Keresés
Találatok száma - 13 db
Cukkínis gombás rakott tészta

Cukkínis gombás rakott tészta

Cukkínis gombás rakott tészta 1 csomag 4 tojásos szarvacska, 20 dkg gomba, 40 dkg cukkíni, 10 dkg póréhagyma, 1 dl olaj, 2 ek gorombára vágott petrezselyem, só, őrölt fehérbors, őrölt szerecsendió, 2 db mazzarella, 10 dkg vaj, 8 dkg liszt, 4 dl tej, 4 db tojás,

Filléres tésztaételek, mamától

Filléres tésztaételek, mamától

Filléres tésztaételek, mamától - A káposztás kocka mellett a másik két legnagyobb párperces kedvencem következik a filléres sorozatból: darás kocka és mákos guba. A mákos gubát szeretem jobban, és az egy okos étel, egy tartalmas leves után elviszi az étkezést. Szoktam vele kísérletezni is, eddig ez sikerült a legjobban. Alapból a mákos guba felszeletelt kifli megszórva cukros darált mákkal és nyakonöntve tejjel, elkészítése két perces menet, van aki összesüti a cuccot, de van, aki nem. Ez a változat egy kicsit bonyolultabb, de sokkal ütősebb, a creme catalan-t kevertem a témába. Három deci tejet forralok egy lábosban egy darab fahéjjal, fél citrom héjával és egy kis vaniliarúddal. Közben három tojássárgáját habosra keverek hat evőkanál cukorral és ezt a fűszerekkel összeforralt és szobahőmérsékletűre hűtött tejhez keverem. Lerétegzem egy lábosba, vagy jénaiba, vagy akár egy kis cserépedénybe, flanformába a kiflit a cukros mákkal és leöntöm a tojásos-fűszeres tejjel, és alacsony lángon sütöm egy órát. Így egész desszert kinézete lesz, nem csak mákos kifli.

Fogyókúra tésztaimádóknak

Fogyókúra tésztaimádóknak

Használd ki, hogy annyiféle zöldség kelleti magát a piacon! Készíts isteni alakbarát mástásokat a kedvenc tésztáidhoz, és az éhségtől gatantáltan elbúcsúzhatsz. A tészta ideális választás a fogyni vágyóknak, hiszen kiváló szénhidrátforrás, viszont kevés benne a zsír. A probléma általában a mártásokkal adódik. Ha ezekben sok a tejszín, a sajt vagy az olívaolaj, az étel hamar kalóriabombává változhat. Ezért összeszedtük a legideálisabb mártásrecepteket, amelyeknek köszönhetően legfeljebb 10 gramm zsír van egy-egy adag ételben. Annál több viszont a friss zöldség és rost, hogy a teltségérzet minél tovább megmaradjon. Rosttartalomban egyértelműen a teljes kiőrlésű tészta a listavezető, melynek koplex szénhidráttartalma godnoskodik a lassú és egyenletes energiaelosztásról. Íme a legjobb tésztamenü a hétköznapokra...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Húsos Pirog

Húsos Pirog

Az igazi orosz pirog nagyon sokféle lehet; valójában kétféle neve is van: a nagyobbakat hívják pirognak, a kisebbeket pirozsoknak, azaz pirogocskának. Káposztás pirog:...A káposztát legyaluljuk, a gombát felvágjuk laskára, majd az olajon megdinsztelt hagymára dobjuk, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk. A tésztához valókat összekeverjük, majd kinyújtjuk. Négyszögletes darabokat vágunk belőlük, amiknek közepét a káposztás töltelékkel megtöltjük, és a tészta széleit összenyomkodjuk. Forró vízben kb. 3 perc alatt készre főzzük. Húsos pirog:...A tésztát az előzőekhez hasonlóan készítjük. A húsos töltelékhez az apróra vágott húst puhára főzzük, majd ledaráljuk. Összekeverjük a megdinsztelt hagymával és az apróra vágott kemény tojással, valamint a fűszerekkel. A főzési eljárás megegyezik a káposztás pirogéval. A megadott tésztarecepttel akármilyen, kedvünk szerinti pirogot készíthetünk, a töltelékválasztásnak csak fantáziánk szab határokat!

Kenyér

Kenyér

Hazánkban a kenyér az étkezés egyik fő eleme. Esszük reggelire, vacsorára, főzelékekhez, húshoz, van, aki kenyeret kenyérrel. Ezen az oldalon megtalál mindent ami a kenyérrel, kenyérsütéssel kapcsolatos. Receptek, otthoni és gépi kenyérsütés. Tudnivalók, írások, cikkek és hasznos kiegészítők. Kellemes böngészést kíván a szerkesztő!

Hirdetés
Lángos alap recept

Lángos alap recept

Milyen lángos finom? Tejfölös - Sajtos-tejfölös - Mindezt fokhagymával - Káposztás - Sós vízben kifőzzük a két fej megtisztított kockára vágott krumplinkat, amit ha megfőtt krumplinyomóval összetörünk. Amikorra megfő a krumpli, egy nagyobb bögrébe öntünk kb. 1 dl langyos tejet. A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és néhány percig hagyjuk, hogy megkeljen. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, (Hogy ne legyen túl sűrű a tészta.). A közepébe beleöntjük a megkelt kovászt. Hozzáadjuk a megfőtt összetört krumplit, 1 ek. olajat, és egy kevés sót. A tésztát összegyúrjuk és folyamatosan annyi tejet adagolunk hozzá, hogy nem túl puha nem ragadó tésztát kapjunk. Ha a tésztát jól összedolgoztuk a tetejét meghintjük liszttel, letakarjuk és meleg helyen tartva kb. 1 órán keresztül kelesztjük. Ha a tészta megkelt jól kinyújtva kis lángosokat formázunk és forró olajban mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük...Hammm..........

Makarónitorta

Makarónitorta

Sós, omlós tésztát készítünk 25 dkg lisztből, 20 dkg margarinból, 2 tojássárgájából és 1 kanál sóból. A gyúrt tésztát kicsit a hűtőbe tesszük. Ezalatt a hagymát, répát olajon megpirítjuk. Majd a darált marhahúst hozzáadjuk, egy kis vizet teszünk rá. Mikor kicsit elpárolgott hozzáadjuk a gombát, a sűrített paradicsomot, babérlevelet, a kevés kakukkfüvet, sót, borsot és a húslevest fedő alatt kb 30 percig főzzük. Míg ez fő, azalatt a makarónit kicsi darabokra törjük és sós vízben megfőzzük. Ha készen van, akkor a húsos masszához adjuk és a reszelt sajt felét belekeverjük. A hűtött tésztát kinyújtjuk, úgy, hogy egy kerek forma oldalára is egyenletesen kerüljön. A makarónis, húsos masszát beleborítjuk és 180 fokon sütőben kb 30 percig pirosra sütjük....

Olasz tészta receptek

Olasz tészta receptek

Eredeti olasz receptek gyűjteménye régiók szerint is kategorizálva. Legyen szó pizza, tészta, saláta, előétel, rizottó receptekről, nálunk az eredeti elkészítési módot találod. Az olasz konyha egyszerű, ám mégis minőségi. Úgy véljük ez segítette hozzá ahhoz, hogy az egész világon ekkora közkedveltségnek örvend. Sosem szabad silány alapanyagokból készíteni az olasz ételeket. Az alapanyagok, és az elkészítés egyszerűsége miatt, azok minőségén van a hangsúly. Ne hagyd ki te sem az olasz konyha rejtelmes világát!

Pizza, pizza receptek

Pizza, pizza receptek

Pizza receptek - mert Pizza az egész világ! A világ majdnem minden táján elterjedt már akár gyorséttermi fogásként is. Melyik az igazi és melyik a legjobb? Ezt igazán mindenki maga el tudja dönteni, ízlés kérdése. Azonban a szakemberek azt mondják, az olasz pizza utolérhetetlen akár egyszerűségét tekintve is. Ma már otthon is tudunk finom, ínycsiklandozó, bármilyen feltéttel készíteni pizzát, ehhez itt megtalálod a legjobb recepteket. Jó étvágyat kívánok.

Hirdetés
Pizzatészta

Pizzatészta

A pizza lelke a tészta, ügyeljünk rá, hogy az alja jó ropogós legyen, a belseje viszont könnyű és puha! 10 dkg sima és 20 dkg grízes lisztet összekeverünk. A lisztbe egy kis mélyedést készítünk, ebbe morzsolunk 2 dkg élesztőt. Egy kevés langyos vízzel kovászt készítünk és ruhával letakarva meleg helyen tartva megvárjuk, amíg az élesztő felfut. 1 dl étolajat - lehetőleg olívaolajat -, sót, reszelt gyömbért és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy fánktészta sűrűségű tésztánál kicsit keményebb tésztát kapjunk. Ruhával letakarva megkelesztjük. Többféle módon készíthetjük elő a sütésre: a./ A legegyszerűbb, ha egy vékonyan kiolajozott sütőtepsibe nyújtjuk, így kocka alakú pizzákat kapunk. b./ A másik variáció: egy vagy több adagos kerek lapokat nyújtunk a tésztából, ekkor a végén cikkekre vághatjuk a pizzát. c./ A harmadik esetben is kerek pizzát készítünk, csak az a különbség, hogy egy alacsony peremű kerek sütőformába nyújtjuk a tésztát...

Tészta receptek képekkel

Tészta receptek képekkel

A gyűjtemény elsősorban a tésztaételekkel, mint főétellel foglalkozik. Ezen belül különböző nemzetek tésztaételeit mutatja be a recepteken keresztül. A tészta sok étel alapja, a gyűjtemény foglalkozik minden olyan étellel, amelynek fő összetevője a tészta különböző elkészítési módja. Külön fejezet foglalkozik a tésztagyártással, azok berendezéseivel. A gyűjtemény célja a tészta fejlődésének bemutatása is, mint egyik legfőbb élelmiszerünk, amely hosszú múltra tekint vissza.

Variációk a tésztára

Variációk a tésztára

A száraztészták hazánkban is a kedvelt alapanyagok közé tartoznak, bár az európai gyakorlattól eltérően nálunk a tojással készült fajtáké a főszerep. Nyugat Európában a csupán gabonaőrleményből és vízből készült darabok hódítanak.

Zöld tészta

Zöld tészta

Sok olasz étel alapja a zöld tészta - nemcsak vegáknak. A parajt a vízzel feltesszük főni. Ha kész, alaposan leszűrjük, apróra vágjuk, és kihűtjük. A lisztet, a parajpürét és a megfelelő mennyiségű vízet tésztává gyúrjuk. Tetszés szerint vágjuk fel. Sok olasz étel alapja....

Tuti menü