Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tartósítás, befőzés, savanyítás képes leírás - Receptek minden alkalomra.tlap.hu
részletek »

Tartósítás, befőzés, savanyítás - Receptek minden alkalomra.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: recept.tlap.hu » Tartósítás, befőzés, savanyítás
Keresés
Találatok száma - 4 db
5 különös lekvár

5 különös lekvár

Aki már unja a klasszikus gyümölcslekvárokat, de a fagyos napokon sem kíván lemondani az édességről, próbáljon ki különleges darabokat. Íme öt lehetőség. Lilahagyma-lekvár Rózsale kvár Gesztenye-vanília Citromos zöldparadicsom Hecsedli

Befőzés

Befőzés

A télire való eltevés tagadhatatlanul fáradtságos, nem is olcsó, azonban az iparilag eltett gyümölcs és savanyúság meglehetősen és egyre drágább. A minőségről és az egészségről ne is beszéljünk a boltokban vásárolt ilyen jellegű termékeknél. Ma már befőzni cukor és tartósítószer nélkül is lehet, így magunknak az 'általunk ellenőrzött módszerrel' készíthetjük a télire valókat. Ennél biztosabb és egészségesebb nem is lehetne. Hogy nem csináltad még soha? Nem baj, nagyanyáink is megtanulták. Előbb-utóbb a befőzés mestere is lehetsz, próbálkozz!

Gombagyűjtés, szárítás, tartosítás

Gombagyűjtés, szárítás, tartosítás

A gomba tartósításáról - érdemes vele mit kezdeni, főleg ha szereted a vadon termő gombákat (is). Nagyon egészséges. Nem kellett sokáig gondolkodnom, hamar elhatároztam, hogy a gombaporról írok. A gombapor koncentrált gombaíz - a gomba fűszerként való felhasználása. Természetesen erdei gombából érdemes elkészíteni a megfelelő ízhatás érdekében. A gombapor nagyon sokoldalúan felhasználható hozzávaló. Igazi fűszernek is tekinthetjük, és aszerint bánhatunk vele, a legkülönbözőbb ételek ízesítésére, de vészhelyzetben akár gombakrémleves is készíthető belőle. Felhasználhatjuk levesek ízesítésére, pl. egy nem nagyon aromás gombalevesben (pl. bolti csiperke), húsok fűszerezésére, pácolásukhoz, mártásokban is kiváló, tésztaszószokban, kenyértésztában, használatának csak a fantáziánk szab határt. A gombaporral készült ételek egy fontos trükkje, hogy jót tesz nekik, ha állnak egy ideig, mert a gombapornak időre van szüksége, hogy igazán kiadja az ízét. Ezért amit lehet, érdemes előbb elkészíteni, és néhány óra múlva újramelegíteni.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és tányérelemeiben a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 24-25-i lyoni világdöntőjén. Széll Tamás séf, a magyar csapat versenyzője a felkészülésről szóló szerdai budaörsi sajtótájékoztatón felidézte, hogy Bocuse d'Or első magyar résztvevőjeként 2013-ban a tizedik helyet sikerült megszereznie. Az idei...
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben Három napig minden a mézről szól Gyulán, ahol péntektől rendezik meg nyolcadik...
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV. Országos Syngenta Borversenyen
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV.... A XIV. Országos Syngenta Borversenyen 399 nevező közül nyerte el a tokaji Patrícius...
Konzerválás házilag

Konzerválás házilag

Itt olyan tartósítási módszereket látsz, melyek a napfényt a lehető legegészségesebb módon teszik el neked télire. Nem találkozol semminemű tartósítószerrel, tehát akár bio - oldalnak is nevezhetjük. A receptek ugyanakkor kerülik a túlzott melegítést is, amely a zöldségek, gyümölcsök vitaminforrását, színét és állagát tennék tönkre.

Tuti menü