Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tájak, városok, receptek képes leírás - Receptek minden alkalomra.tlap.hu
részletek »

Tájak, városok, receptek - Receptek minden alkalomra.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: recept.tlap.hu » Tájak, városok, receptek
Keresés
Találatok száma - 11 db
Borscs leves (Orosz)

Borscs leves (Orosz)

A 30 deka marhahúst hideg vízben feltesszük főni. Közben kevés forró zsíron a zöldségeket megpirítjuk, csontlével feleresztve néhány percig pároljuk, majd a húshoz öntjük.Teszünk bele 20 deka gyalult káposztát, ugyanannyi gyalult céklát, 20 deka kockára vágott burgonyát, megsózzuk, késhegynyi törött borssal, babérlevéllel, kis doboz paradicsompürével ízesítjük. A félkész húst kiszedjük, és apró kockára vágva rakjuk ismét vissza a levesbe, majd tovább főzzük, kb fél óráig. Vékony rántással berántjuk...

Gasztronómia - a világ konyhái

Gasztronómia - a világ konyhái

A gasztronómia tulajdonképpen az evés, étkezés művészete. Azonban sokkal többet jelent: kultúra, művészet, történelem, tudomány - minden, ami az étellel, evéssel, konyhaművészettel, szakácsművészettel kapcsolatban van. Ide tartoznak az étkezési, táplálkozási szokások, az ételek készítésének technológiája, a terítés, tálalás. Minden népnek, nemzetnek megvan a sajátságos gasztronómiai jellegzetessége, melyeket magán visel. Linkgyűjteményem próbál eligazítani eme sajátságos forgatagban egy kis kulináris barangolással, receptekkel, érdekességekkel

Krumpli strudli Szabolcsból

Krumpli strudli Szabolcsból

Általában a strudli lisztből, tojásból és tejfölből készül, a tésztát 2-5 mm vastagságúra kinyújtják, fahéjas burgonya masszával, túróval, lekvárral ízesítik és olajban mindkét oldalán megsütik. Szabolcsban házi szilvalekvárral, juhtúróval is készítik.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Michelin-csillagos francia sztárséf kínálja bio ebédeit kisteherautókról Párizsban
Michelin-csillagos francia sztárséf... Ételosztó kisteherautókat (food truck) indít útjára Párizsban csütörtökön Marc Veyrat, az egyik legkreatívabb Michelin-csillagos francia séf: a mozgó járművekből kínált többfogásos egészséges bio ebédeket előre melegített üvegekben, elsősorban a forgalmasabb negyedekben és az irodaházak környékén lehet megvásárolni. "Mi séfek eddig nem törődünk eleget a...
A VII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon karibi különlegességek is várnak
A VII. Budavári Pálinka- és... Négy napon át 25 kiállító több mint négyszáz párlata, tizenöt kolbász- és...
Káposztás finomságok kétszáz változatban - Demecseri Káposztás Napok
Káposztás finomságok kétszáz... Csaknem száz főzőcsapat több mint kétszáz különleges káposztás ételt,...
Receptek a bácsalmási kistérségből

Receptek a bácsalmási kistérségből

A receptek: Disznótoros vegyestál, Kofapecsenye, Bácskai töltött rántott szelet, Almási sertésszelet, Tiki-knédli...Kofapecsenye: Kevés olajon kisütjük a kivert, sózott karajszeleteket, a zúzott fokhagymát megpirítjuk a kisült hús olajában, hozzáadjuk az őröltpaprikát. 2 dl vízzel felöntjük, sűrűre főzzük - ebben a húsokat további 5 percig átforraljuk. Sült burgonyát készítünk a szokásos módon, a hús szaftjában átforgatjuk. Forrón tálaljuk. Bácskai töltött rántott szelet: A kikloffolt sertéshúsra helyezzük a tölteléket és betekerjük, majd panírozás után olajon kisütjük. Tálaláskor felszeleteljük. Töltelék: csontlében apróra darabolt sertéshúst megpárolunk. Külön edényben zöldborsót, sárgarépát megfőzünk, majd a húst, a zöldséget főtt tojással, zöldpaprikával, paradicsommal és nyers tojással összekeverjük. Őrölt borssal, sóval, delikáttal ízesítjük.

Receptek a kecskeméti kistérségből

Receptek a kecskeméti kistérségből

Alföldi gulyás Libamáj zsírjában Kecskeméti barack-krémleves Tanyasi ízelítő Tejfölös törpeharcsa diszkoszban Újévi torosleves lúdgége tésztával Kecskeméti Bicskás karaj Kemencés kondás csülök Kunsági lecsó Marhagulyás Nyárson sült csirke Nyárson sült süldő malac Kemencés kapros-túrós lepény Legényfogó-leves Savanyúmáj leves Forró sajtos csók Hájas tészta Székelykáposzta darált hússal Birkapörkölt Burgonyagombóc leves Savanyú máj Sárgabarackos pite Tutajos (alföldi pásztorétel) Körözött túró Tiszai halászlé

Receptek a Mátrából

Receptek a Mátrából

Ganca | Haluska | Káposzta leves | Krumplovnyika | Laska | Mátrai betyárleves Mátrai borzas pecsenye | Mátrai szelet | Palócleves Szűzérmék gombás raguval, kapros, juhtúrós galuskával | Tárkonyos vadraguleves | Tejfölös gomba

Rozi erdélyi konyhája - Erdélyi ízek

Rozi erdélyi konyhája - Erdélyi ízek

Orbán Rozáliának hívnak, Erdélyben, pontosabban Gyergyócsomafalván, szeretett családi körben éldegélek. Három fiúgyermek után hét gyönyörű unoka boldog nagymamája vagyok. Mindig nagyon szerettem sütni-főzni, újabb recepteket kipróbálni, és ezt saját tapasztalatom szerint másoknak is átadni. Jelenleg nyugdíjasként töltöm napjaimat, ezért is van időm a konyhában szorgoskodni, unokáimat legalább születésnapjukon egy-egy tortával megörvendeztetni. Sütemények,torták, levesek, speciális erdélyi ételek

Szabolcsi krumplis pogácsa

Szabolcsi krumplis pogácsa

A 15. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál Pogácsa receptversenyén Taksár Ferenc receptje a legjobb 5 díjazott pogácsa egyike volt. ...Az élesztőt a tejben pici cukorral felfuttatom, és hozzáteszek egy evőkanál lisztet is. A közepes nagyságú krumplikat jól megmosom, majd a sütőbe téve megsütöm. A krumplik héját eltávolítom, és még melegen áttöröm krumplinyomóval. Amikor a krumpli langyosra hűlt, hozzáadom az őrölt paprikát, a sót, lisztet, a margarint és 1 db tojást. Jól összedolgozom. Teszek hozzá tejet, hogy jól gyúrható legyen. Letakarva félreteszem langyos helyre kb. fél órára keleszteni. Megnézem, hogy megkelt e. Miután megkelt a pogácsatésztánk, 1 cm vastagra kinyújtva egymás után összehajtogatom a következőképpen: alulról felfelé, felülről lefelé, balról jobbra, jobbról balra. Majd másfél cm vastagra kinyújtom, lisztezett sütőlemezre téve körülbelül fél óráig kelesztem, kiszaggatom. Felvert tojással megkenem a pogácsák tetejét...

Tanyai levetlen, ahogyan nagyanyám csinálta

Tanyai levetlen, ahogyan nagyanyám csinálta

Ez a recept gyermekkorom egyik emléke és a mai napig is kedvenc ételeim egyike. A mezőtúri nagyanyám öröksége, akit ha meglátogattam, pillanatok alatt képes volt tüzet rakni az udvaron (kukorica csutkából, mert a tanyai levetlen úgy az igazi) és fél óra alatt kész is volt ez az egyszerű, de nagyszerű egytál étel. A lebbencs gyúrt tészta kisodort, de nem késsel felvágott, hanem kézzel tördelt, tépett változatának elnevezése. A szó későn, ilyen jelentésben 1840-ben került először feljegyzésre. Lebbencsként alakított tészta a századfordulón a parasztkonyhán még sokfelé gyakori volt, de ezt a nevét csak az Alföldön ismerték, ahol viszont ugyanezt másként is nevezik (tördelt tészta, galuska, haluska, csipkedett, lacsuha). Az ilyen tésztát itt használják a legnagyobb mennyiségben és legsokoldalúbban, belőle közönséges és pirított tésztalevest, ; tésztakását és ; kifőtt tésztát egyaránt készítenek. (A zsíron pirított tésztából készült lebbencsleves szintén az alföldi étel nyomán vált közismertté.)

Hirdetés
Túrógombóc

Túrógombóc

Ki ne szeretné a túrógombócot porcukrozva, tejföllel gazdagon meglocsolva? Szerintem keresve sem lehet találni senkit aki ne kedvelné ezt a finomságot. Ám, hogy kicsit feldobjuk a menüt, elhatároztam, hogy a világ összes túrógombóc receptjét egy oldalra gyűjtöm. Lesz itt recept a világ minden pontjáról hiszen folyamatosan keresem őket de Te is beküldhetsz az oldalon található űrlap segítségével. Gyere, nézz körül, hátha megtetszik egy érdekesség vagy csak népszerűsítsd oldalunkon a saját különleges túrógombóc receptedet!

Viharsarki húsgombócleves

Viharsarki húsgombócleves

Mai leves, egy kis hazai: amikor a háziasszony hozza el jól bevált receptjét a séfnek - az bizony remek alkalom! A zöldséget sajtreszelőn (vagy erre alkalmas gépen) hajszálvékonyra reszeljük, a hagymát apróra vágjuk, vagy lereszeljük. Az olajon sötétbarna karamellt készítünk, rádobjuk a reszelt zöldségeket, ételízesítőporral félig puhára pároljuk. Pirospaprikával és majorannával meghintjük, átforgatjuk, vízzel felengedjük, sózzuk.

Tuti menü