Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sütemények, édességek, édes receptek képes leírás - Receptek minden alkalomra.tlap.hu
részletek »

Sütemények, édességek, édes receptek - Receptek minden alkalomra.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: recept.tlap.hu » Sütemények, édességek, édes receptek
Keresés
Találatok száma - 19 db
4+1 isteni epres desszert sütés nélkül

4+1 isteni epres desszert sütés nélkül

Az eperszezon még csak most kezdődik, így újabb remek receptekkel szolgálunk, hogy kihasználhasd ezt a rövid, de édes időszakot.

A híres Ruszwurm krémes

A híres Ruszwurm krémes

A klasszikus magyar krémes sütemény, amelyet egyszerűen csak "krémes"-nek hívnak, olyan főzött vaníliás tojáskrém, amelyet a főzés végén tojásfehérjéjével kevernek. A Ruszwurm krémest azonban nem tojásfehérjével, hanem felvert tejszínnel lazítják, természetesen hideg állapotban.

A vajastészta

A vajastészta

Ruszwurm recept lépésről-lépésre képekkel illusztrálja. Azt tartják a cukrász gasztronómia ihletett ínyencei, hogy kétféle cukrászsütemény van, a második csoport vajastészta nélkül készül. A vajastészta minősége mindig eldönti egy cukrászdáról, hogy az egy üzleti vállalkozás vagy élethivatás-e a "mester" számára.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és tányérelemeiben a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 24-25-i lyoni világdöntőjén. Széll Tamás séf, a magyar csapat versenyzője a felkészülésről szóló szerdai budaörsi sajtótájékoztatón felidézte, hogy Bocuse d'Or első magyar résztvevőjeként 2013-ban a tizedik helyet sikerült...
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben Három napig minden a mézről szól Gyulán, ahol péntektől rendezik meg nyolcadik...
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV. Országos Syngenta Borversenyen
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV.... A XIV. Országos Syngenta Borversenyen 399 nevező közül nyerte el a tokaji...
Almás, túrós béles

Almás, túrós béles

Hozzávalók a béles alaptésztához: 1 doboz tejföl, 1 doboz zsír, 1 doboz cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 csomag sütőpor, 1 csomag szárított élesztő, amennyi lisztet felvesz. A töltelékhez: 1 kg alma, búzadara, ízlés szerint cukor, fahéj.

Aranygaluska

Aranygaluska

Az aranygaluska akár egy jó leves után második fogásnak is nagyon finom. Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg liszt 4 dkg Rama margarin 4 dkg porcukor 2 tojás sárgája 1 csomag vaníliás cukor 1 citrom héja 2 dkg élesztő 1-1,5 dl tej A szóráshoz: 10 dkg dió 8 dkg porcukor 5 dkg margarin

Hirdetés
Csokis muffin recept

Csokis muffin recept

Kimérünk 2,5 dl tejet, hozzáadjuk az étolajat, a vanília kivonatot és beleütünk egy egész tojást. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaót, és jól összekeverjük. A folyékony keverékhez hozzáadjuk a száraz hozzávalókat: először a kristálycukrot, majd a lisztkeveréket, végül a tésztába szórjuk a csokipasztillákat, és az egészet egy fakanállal összedolgozzuk. A masszát muffin formákba töltjük (kb. a papír háromnegyedéig) és 200 fokon 20 peret sütjük. A sütés alatt ügyeljünk rá, hogy ne nyissuk ki a sütő ajtaját, különben a süti összeesik.

Dobos torta

Dobos torta

A távoli külföldieknek Magyarországról gyakran a gulyás és Puskás jut eszükbe. Az európaiak harmadikként a Dobos tortát is ismerik. A feltalálót, Dobos József cukrászmestert a torta készítésénél az vezérelte, hogy a sütemény a régi hűtési technikák mellett is legalább tíz napig élvezhető állagú és minőségű legyen. Az, hogy a közönség kiemelten ízletesnek tartja, Dobost is meglepte. A feltaláló 1885-ben készítette először, és 1995-ben nyilvánosságra hozta receptjét. Mi az eredeti recept szerint készítjük....

Eredeti tiramisu recept

Eredeti tiramisu recept

A tiramisu elkészítése kevés időt vesz igénybe, s a hozzávalók is télen-nyáron könnyen beszerezhetők...Tanácsok: Fontos,hogy a sajtkrém - mascarpone - hideg legyen, csak így lesz kemény a krém.(Ha mégis lágyra sikerülne,akkor egy evőkanálnyi zselatint oldjunk fel egy deci vízben és keverjük a krémhez.) Magában is tálalhatjuk,de adhatunk mellé vaníliasodót vagy gyümölcssalátát is. A rumot rumaromával is helyettesíthetjük....

Feketeszedres piskótarolád

Feketeszedres piskótarolád

...A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket 2 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját 4 evőkanál kristálycukorral kikeverjük, citrom- és narancshéjat reszelünk bele, majd a fehérjéből vert kemény habhoz adjuk. Óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk, hozzáadjuk a lisztet és a kakaót is. 1 evőkanál olajjal, és ugyanennyi vízzel lazítjuk a masszát. Egy tepsit kibélelünk alufóliával, megkenjük vízzel és olajjal, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát. Előmelegített sütőben 170°C fokon 15 perc alatt készre sütjük a piskótát. Amíg a tészta sül, elkészítjük a szederkrémet. A pudingport a tejjel csomómentesen elkeverjük, ízlés szerint mézzel édesítjük. 3 dl tejszínnel dúsítjuk a krémet, és hozzákeverjük a szedret. A mártáshoz 3 dl tejszínt felforralunk, hozzáadjuk a vaníliarúd belsejét és pár csepp mézet, valamint néhány levél citromfüvet aprítunk bele. A zselatint vízzel kikeverjük, a forrásban levő mártáshoz öntjük, és újraforraljuk...

Hirdetés
Gesztenyés desszert a Gesztenye Marci

Gesztenyés desszert a Gesztenye Marci

Szia, Marci vagyok, Gesztenye Marci. Gesztenye Marci Magyarország legfinomabb gesztenye desszertje. Kétféle formában létezik. Natúr változatomban a gesztenyerúd étbevonóval van bemártva. A meggyes változatnál a gesztenyén belül házi meggylekvár is található. Ne feledd! Ha egészséges gesztenye desszertre vágysz, akkor Gesztenye Marci az ász.

Gesztenyés sütemények

Gesztenyés sütemények

A Gesztenyepüré oldal a gesztenye kedvelők kedvenc honlapja. Különleges gesztenye receptek gyűjtőhelye. Készítsen bármilyen gesztenyés ételt, nálunk a receptjét biztosan megtalálja. A legjobb főételek, levesek desszertek receptjeit gyűjtöttük össze. Nézze meg honlapunkat és válogasson kedvére. Főzzön egészségeset, és finomat!

Leveles töpörtyűs pogácsa

Leveles töpörtyűs pogácsa

Töpörtyű és pogácsa külön-külön is finom, hát még egyben! Hozzávalók: 25 dkg törpörtyű, 50 dkg liszt, 10 dkg Ráma margarin, 2 dkg élesztő, 1 dl cukros tej, 2 dl tejföl, csipet só, 1 kávéskanál őrölt fekete bors, 1 kávéskanál őrölt köménymag. Elkészítés: A töpörtyűt ledaráljuk, összedolgozzuk a liszttel, aztán beledolgozzuk a cukros tejben megfuttatott élesztőt, a tejfölt, az őrölt borsot, az őrölt köményt. Fél óráig pihentetjük, majd kinyújtjukés rákenjük az olvasztott margarin egyharmadát. További fél órán át pihentetjük, majd kinyújtva, ismét megkenjük a második harmad margarinnal. Újra fél óra pihentetés következik, majd a maradék margarin rákenése után szépen összehajtogatjuk...

Mogyorós rolád

Mogyorós rolád

A mogyoró rengeteg B1-, B2 -vitamint, kalciumot, magnéziumot, vasat és cinket tartalmaz. Gazdag élelmi rostban, és fehérjében. Íme egy igazi finom desszertkülönlegesség. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

Mucsinyi Zoltán

Mucsinyi Zoltán

Kedvenced a túrós palacsinta és másról nem is akarsz hallani? Vagy mégis?Nembaj, ha megnyitod meg a palacsinta-recept.hu-t, megtudod.Ízelítő recept kínálatunkból. Sós palacsinta recepterk: Körözöttes palacsintatorta, Sajtos palacsinta, Tormás palacsinta, Hortobágyi palacsinta, Palacsinta Tabáni módra,Sajtos palacsintatorta, Velős palacsinta....Oldalunk jól áttekinthető és könnyedén olvasható, jól összefoglalt mindeki számára.Felismered még? 30 dkg liszt, két egész tojás, tej, szódavíz, csipetnyi só.Válassza a mi szolgáltatásunkat!

Mucsinyi Zoltán

Mucsinyi Zoltán

A kedvenc lottozódba minden héten betérsz új szelvényt feladni, de sose nyersz? Hátha most szerencséd lesz!Keresd fel a lottoszamok.eu-t. Ne bízd a szerencsére.Lottójátékok, illetve a Kenó, a Luxor és az Eurojackpot játékok kiegészítéseként lehet Jokert játszani. A Joker-szám egy 6 számjegyből álló számsor, ami akkor nyer, ha a számának utolsó 2, 3, 4, 5 vagy mind a 6 számjegye megegyezik a kisorsolt szám megfelelő számjegyeivel.Minden lényeges dolog egy helyen ezen az oldalon, itt könnyen megtalálja amit keres.Nézze meg nyerőszámait ezen a honlapon minden héten, vagy keressen tippeket a múlt adataiból.Keresen fel minket online!

Sütemény receptek a javából

Sütemény receptek a javából

Sütemények: édes - krémes, sós - csípős, omlós - puha, nem ragozom tovább: egy szóval mennyei édes élet! Annyi féle sütemény, édesség, desszert létezik, hogy szinte össze sem lehetne számolni. De minek is? Nem a számszerűség, a minőség a fontos. Ezt tudja még a kezdő sütő háziasszony is. Ellesünk sütemény recepteket dédiktől, nagymamáktól, anyukáktól, barátnőktől, sőt ma már itt az internet, ahol kényünkre-kedvünkre válogathatunk a finomnál finomabb sütemény receptekből. Én is ezt tettem, talán segíteni tudok ezzel az 'édesvilágban' kiigazodni.

Szilvaszezon: 3 kipróbált sütirecept

Szilvaszezon: 3 kipróbált sütirecept

Nyersen is isteni, de összedobhatunk belőle lekvárt, befőttet, sőt húsételek kísérőjeként is megállja a helyét. Ám az érett és lédús szilva tökéletesen alkalmas arra, hogy ínycsiklandó sütemény készüljön belőle. Íme 3 letesztelt recept. Tejfölös-szilvás lepény - Szilvás krémes - Krémes-szilvás kocka: Az előzőleg alaposan megmosott szilvát vágjuk félbe, és magozzuk ki. Egy nagy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, kenjük le vajjal, és szórjuk meg zsemlemorzsával. A félbevágott szilvákat üregükkel felfelé rakjuk a tepsibe, és hintsük meg a cukorral összekevert fahéjjal. A piskótatésztához a tojások sárgáját a fele cukorral keverjük habosra. A tojásfehérjéből készítsünk kemény habot, és a vége felé apránként a maradék cukrot is szórjuk bele. A lisztet először a cukros tojássárgájával keverjük össze, majd óvatosan forgassuk bele a tojáshabot is. A kétharmadát simítsuk egyenletesen a szilvára...

Tuti menü