Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sütemények, édességek, édes receptek képes leírás - Receptek minden alkalomra.tlap.hu
részletek »

Sütemények, édességek, édes receptek - Receptek minden alkalomra.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: recept.tlap.hu » Sütemények, édességek, édes receptek
Keresés
Találatok száma - 17 db
4+1 isteni epres desszert sütés nélkül

4+1 isteni epres desszert sütés nélkül

Az eperszezon még csak most kezdődik, így újabb remek receptekkel szolgálunk, hogy kihasználhasd ezt a rövid, de édes időszakot.

A híres Ruszwurm krémes

A híres Ruszwurm krémes

A klasszikus magyar krémes sütemény, amelyet egyszerűen csak "krémes"-nek hívnak, olyan főzött vaníliás tojáskrém, amelyet a főzés végén tojásfehérjéjével kevernek. A Ruszwurm krémest azonban nem tojásfehérjével, hanem felvert tejszínnel lazítják, természetesen hideg állapotban.

A vajastészta

A vajastészta

Ruszwurm recept lépésről-lépésre képekkel illusztrálja. Azt tartják a cukrász gasztronómia ihletett ínyencei, hogy kétféle cukrászsütemény van, a második csoport vajastészta nélkül készül. A vajastészta minősége mindig eldönti egy cukrászdáról, hogy az egy üzleti vállalkozás vagy élethivatás-e a "mester" számára.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és tányérelemeiben a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 24-25-i lyoni világdöntőjén. Széll Tamás séf, a magyar csapat versenyzője a felkészülésről szóló szerdai budaörsi sajtótájékoztatón felidézte, hogy Bocuse d'Or első magyar résztvevőjeként 2013-ban a tizedik helyet sikerült megszereznie. Az idei...
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben Három napig minden a mézről szól Gyulán, ahol péntektől rendezik meg nyolcadik...
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV. Országos Syngenta Borversenyen
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV.... A XIV. Országos Syngenta Borversenyen 399 nevező közül nyerte el a tokaji Patrícius...
Almás, túrós béles

Almás, túrós béles

Hozzávalók a béles alaptésztához: 1 doboz tejföl, 1 doboz zsír, 1 doboz cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1/2 csomag sütőpor, 1 csomag szárított élesztő, amennyi lisztet felvesz. A töltelékhez: 1 kg alma, búzadara, ízlés szerint cukor, fahéj.

Aranygaluska

Aranygaluska

Az aranygaluska akár egy jó leves után második fogásnak is nagyon finom. Hozzávalók: A tésztához: 25 dkg liszt 4 dkg Rama margarin 4 dkg porcukor 2 tojás sárgája 1 csomag vaníliás cukor 1 citrom héja 2 dkg élesztő 1-1,5 dl tej A szóráshoz: 10 dkg dió 8 dkg porcukor 5 dkg margarin

Hirdetés
Csokis muffin recept

Csokis muffin recept

Kimérünk 2,5 dl tejet, hozzáadjuk az étolajat, a vanília kivonatot és beleütünk egy egész tojást. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaót, és jól összekeverjük. A folyékony keverékhez hozzáadjuk a száraz hozzávalókat: először a kristálycukrot, majd a lisztkeveréket, végül a tésztába szórjuk a csokipasztillákat, és az egészet egy fakanállal összedolgozzuk. A masszát muffin formákba töltjük (kb. a papír háromnegyedéig) és 200 fokon 20 peret sütjük. A sütés alatt ügyeljünk rá, hogy ne nyissuk ki a sütő ajtaját, különben a süti összeesik.

Dobos torta

Dobos torta

A távoli külföldieknek Magyarországról gyakran a gulyás és Puskás jut eszükbe. Az európaiak harmadikként a Dobos tortát is ismerik. A feltalálót, Dobos József cukrászmestert a torta készítésénél az vezérelte, hogy a sütemény a régi hűtési technikák mellett is legalább tíz napig élvezhető állagú és minőségű legyen. Az, hogy a közönség kiemelten ízletesnek tartja, Dobost is meglepte. A feltaláló 1885-ben készítette először, és 1995-ben nyilvánosságra hozta receptjét. Mi az eredeti recept szerint készítjük....

Eredeti tiramisu recept

Eredeti tiramisu recept

A tiramisu elkészítése kevés időt vesz igénybe, s a hozzávalók is télen-nyáron könnyen beszerezhetők...Tanácsok: Fontos,hogy a sajtkrém - mascarpone - hideg legyen, csak így lesz kemény a krém.(Ha mégis lágyra sikerülne,akkor egy evőkanálnyi zselatint oldjunk fel egy deci vízben és keverjük a krémhez.) Magában is tálalhatjuk,de adhatunk mellé vaníliasodót vagy gyümölcssalátát is. A rumot rumaromával is helyettesíthetjük....

Feketeszedres piskótarolád

Feketeszedres piskótarolád

...A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket 2 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját 4 evőkanál kristálycukorral kikeverjük, citrom- és narancshéjat reszelünk bele, majd a fehérjéből vert kemény habhoz adjuk. Óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk, hozzáadjuk a lisztet és a kakaót is. 1 evőkanál olajjal, és ugyanennyi vízzel lazítjuk a masszát. Egy tepsit kibélelünk alufóliával, megkenjük vízzel és olajjal, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát. Előmelegített sütőben 170°C fokon 15 perc alatt készre sütjük a piskótát. Amíg a tészta sül, elkészítjük a szederkrémet. A pudingport a tejjel csomómentesen elkeverjük, ízlés szerint mézzel édesítjük. 3 dl tejszínnel dúsítjuk a krémet, és hozzákeverjük a szedret. A mártáshoz 3 dl tejszínt felforralunk, hozzáadjuk a vaníliarúd belsejét és pár csepp mézet, valamint néhány levél citromfüvet aprítunk bele. A zselatint vízzel kikeverjük, a forrásban levő mártáshoz öntjük, és újraforraljuk...

Hirdetés
Gesztenyés desszert a Gesztenye Marci

Gesztenyés desszert a Gesztenye Marci

Szia, Marci vagyok, Gesztenye Marci. Gesztenye Marci Magyarország legfinomabb gesztenye desszertje. Kétféle formában létezik. Natúr változatomban a gesztenyerúd étbevonóval van bemártva. A meggyes változatnál a gesztenyén belül házi meggylekvár is található. Ne feledd! Ha egészséges gesztenye desszertre vágysz, akkor Gesztenye Marci az ász.

Gesztenyés sütemények

Gesztenyés sütemények

A Gesztenyepüré oldal a gesztenye kedvelők kedvenc honlapja. Különleges gesztenye receptek gyűjtőhelye. Készítsen bármilyen gesztenyés ételt, nálunk a receptjét biztosan megtalálja. A legjobb főételek, levesek desszertek receptjeit gyűjtöttük össze. Nézze meg honlapunkat és válogasson kedvére. Főzzön egészségeset, és finomat!

Leveles töpörtyűs pogácsa

Leveles töpörtyűs pogácsa

Töpörtyű és pogácsa külön-külön is finom, hát még egyben! Hozzávalók: 25 dkg törpörtyű, 50 dkg liszt, 10 dkg Ráma margarin, 2 dkg élesztő, 1 dl cukros tej, 2 dl tejföl, csipet só, 1 kávéskanál őrölt fekete bors, 1 kávéskanál őrölt köménymag. Elkészítés: A töpörtyűt ledaráljuk, összedolgozzuk a liszttel, aztán beledolgozzuk a cukros tejben megfuttatott élesztőt, a tejfölt, az őrölt borsot, az őrölt köményt. Fél óráig pihentetjük, majd kinyújtjukés rákenjük az olvasztott margarin egyharmadát. További fél órán át pihentetjük, majd kinyújtva, ismét megkenjük a második harmad margarinnal. Újra fél óra pihentetés következik, majd a maradék margarin rákenése után szépen összehajtogatjuk...

Mogyorós rolád

Mogyorós rolád

A mogyoró rengeteg B1-, B2 -vitamint, kalciumot, magnéziumot, vasat és cinket tartalmaz. Gazdag élelmi rostban, és fehérjében. Íme egy igazi finom desszertkülönlegesség. Jó étvágyat kívánunk hozzá.

Sütemény receptek a javából

Sütemény receptek a javából

Sütemények: édes - krémes, sós - csípős, omlós - puha, nem ragozom tovább: egy szóval mennyei édes élet! Annyi féle sütemény, édesség, desszert létezik, hogy szinte össze sem lehetne számolni. De minek is? Nem a számszerűség, a minőség a fontos. Ezt tudja még a kezdő sütő háziasszony is. Ellesünk sütemény recepteket dédiktől, nagymamáktól, anyukáktól, barátnőktől, sőt ma már itt az internet, ahol kényünkre-kedvünkre válogathatunk a finomnál finomabb sütemény receptekből. Én is ezt tettem, talán segíteni tudok ezzel az 'édesvilágban' kiigazodni.

Szilvaszezon: 3 kipróbált sütirecept

Szilvaszezon: 3 kipróbált sütirecept

Nyersen is isteni, de összedobhatunk belőle lekvárt, befőttet, sőt húsételek kísérőjeként is megállja a helyét. Ám az érett és lédús szilva tökéletesen alkalmas arra, hogy ínycsiklandó sütemény készüljön belőle. Íme 3 letesztelt recept. Tejfölös-szilvás lepény - Szilvás krémes - Krémes-szilvás kocka: Az előzőleg alaposan megmosott szilvát vágjuk félbe, és magozzuk ki. Egy nagy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, kenjük le vajjal, és szórjuk meg zsemlemorzsával. A félbevágott szilvákat üregükkel felfelé rakjuk a tepsibe, és hintsük meg a cukorral összekevert fahéjjal. A piskótatésztához a tojások sárgáját a fele cukorral keverjük habosra. A tojásfehérjéből készítsünk kemény habot, és a vége felé apránként a maradék cukrot is szórjuk bele. A lisztet először a cukros tojássárgájával keverjük össze, majd óvatosan forgassuk bele a tojáshabot is. A kétharmadát simítsuk egyenletesen a szilvára...

Tejfölös piskóta

Tejfölös piskóta

Tejfölös piskóta - alaprecept is lehet - Nagyon finom és gyors süti. ...Cukrot a tojással és a tejföllel jól kikeverem. Hozzáadom a lisztet, sütőport és annyi tejet, hogy piskóta tészta állagot kapjak. Fele tésztát beleteszem a kizsírozott tepsibe, másik felébe beleteszem a kakaóport - elkeverem - és rácsurgatom a tésztára.Tetejét ízlés szerint bármilyen gyümölcssel megszórhatom.

Töltött palacsinta

Töltött palacsinta

A palacsinta általában a gyerekek kedvence. A felnőtteknek is meglepetéssel szolgálhatunk, hiszen ritkaság számba megy ha esetleg sós palacsintát sütünk. ...A túrót, a lisztet, a sót, a tejet, a tojásokat és az apróra vágott petrezselymet simára összekeverjük. Ezután 30 percig állni hagyjuk, hogy a liszt megduzzadjon. Közben a hagymát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. A kolbászt és az uborkát vékony szeletekre vágjuk. A tűzön addig olajat melegítünk, és mikor forró akkor a hagymát megpirítjuk. Rövid ideig sütjük benne a kolbászt, majd egy evőkanál lisztet szórunk bele és összekeverjük. Hozzátesszük az 1/8 l vízben feloldott húsleveskockát és a pirospaprikát, majd felforraljuk. Hozzákeverjük az uborkát, és még tíz percig főzzük. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Egy kevés vajat egy serpenyőben felolvasztunk és palacsintát sütünk, amiket megtöltünk...

Tuti menü