Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Spórolós receptek képes leírás - Receptek minden alkalomra.tlap.hu
részletek »

Spórolós receptek - Receptek minden alkalomra.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: recept.tlap.hu » Spórolós receptek
Keresés
Találatok száma - 3 db
5 hozzávaló

5 hozzávaló

Finom ételek, kis felhajtással, néhány összetevőből. Ha tudni szeretnéd, hogyan varázsolj kevés idővel, nem túl bonyolult, de finom vacsorát néhány összetevőből, akkor jó helyen jársz! Szeretek főzni, de a bonyolult ételek nem az én műfajom. A spájzomban mindig van pár alap élelmiszer, amikből bármikor tudok valami finom vacsorát főzni. Most megmutatom, hogy lehetséges ez, csupán 5 hozzávalóból! A gyors ételeknek szerintem két típusa van. Az egyik, amikor 15-20 perc alatt varázsolunk komplett menüt az asztalra. A másik, mikor 30-50 perc alatt készül el az étel, de mindkét esetben kevés hozzávalóból.

A mindent elnyelő lepény

A mindent elnyelő lepény

Megint itt a hónap vége, amikor az emberek gyakrabban keresnek olyan recepteket, amelyek nemcsak a gyomrot, de a pénztárcát is kímélik. Tamásnak van ötlete a témára. Lepénnyel ne csak a népmesékben és a halak világában találkozzunk! Tegyük az asztalra bátran, hiszen elkészíteni sem nehéz, és az alapanyagokon kívül a fantáziánkat is használhatjuk hozzá. Hogy mennyire hasonlít a pizzához? Igen, tényleg hasonlít, sőt, szinte teljesen ugyanaz. Kelt tészta kell hozzá, amelyet praktikusan már előző nap elkészíthetünk, így egy hétvégi kirándulás vagy strand után nagyszerű vacsora lehet a családnak, mert csak rá kell dobni a kiegészítőket", és betolni a sütőbe. Ezek a bizonyos kiegészítők pedig igen változatosak lehetnek. A lepény ugyanis készséggel elnyeli az előző napi sült hús maradékát, ha például ledaráljuk, és egy kis tejföllel összekeverve rakjuk a tetejére. De lehet szalonnával, kolbásszal készíteni, halmozhatunk rá zöldségeket, és ha mégsem annyira takarékos az a hóvége, akár sajtot is reszelhetünk rá. Egy kis langyos teával vagy hűs limonádéval tökéletes vacsora, de nagyobb mennyiségben egy baráti társaság bendőjét is megtömhetjük vele. Olyankor ráadásul több változatban is elkészíthetjük.

Almával töltött csirke, párolt zöldségekkel

Almával töltött csirke, párolt zöldségekkel

Nem kíván sok előkészületet ennek a receptnek az elkészítése. Mindent bele a sütőzacskóba, és már sülhet is a csirke. A bontott csirkét megmossuk, majd törlőkendővel felszárítjuk róla a nedvességet. Kívül-belül átkenjük vékonyan sóval. Az almát meghámozzuk és cikkekre vágjuk. A hagymát szeletekre vágjuk...

Tuti menü