Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Levesek, előételek - receptek képes leírás - Receptek minden alkalomra.tlap.hu
részletek »

Levesek, előételek - receptek - Receptek minden alkalomra.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: recept.tlap.hu » Levesek, előételek - receptek
Keresés
Találatok száma - 4 db
A szemünkkel is eszünk

A szemünkkel is eszünk

A hideg levesek igazi, ízes felfrissülést kínálnak a nyári napokra, percek alatt elkészülnek a jól összeválogatott friss gyümölcsökből, zöldségekből. Ha valaki eddig nem sorolta kedvencei közé a hűsítő gyümölcs- vagy zöldségleveseket, annak valami olyasmi oka lehet, amiért én se favorizáltam sokáig ezt a műfajt. Erősen kísértettek múltbeli menzás és tábori élményeim, nem szólva az egykor volt önkiszolgálók és a még mostanság is prosperáló olcsó balatoni kifőzdék műremekeiről. Melyek inkább voltak mű, mint remek... Azaz, langyosan tálalt, csomósra sűrített, szerencsés esetben befőttből, kevésbé szerencsésben kukacos, szottyadt cseresznyéből és meggyből babrált gyümölcslevesek. Pedig a hideg levesek kínálata szinte végtelen - egy kis fantáziával ízek kavalkádját vonultathatjuk fel. Szinte a világ minden táján ismertek a hideg levesek is - főleg a melegebb éghajlatú, mediterrán országokban közkedveltek. Nézzünk is körül, hogy különböző nemzetek forróságtól elcsigázottan milyen hideg levessel frissítik fel magukat.

Bodzás eperleves

Bodzás eperleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg eper, 1 citrom, 6 szem szegfűszeg, 5 dkg cukor, 2 dl tejszín, 1 dkg étkezési keményítő, 5 ek bodzaszörp. Az epret megtisztítjuk, megmossuk, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A szegfűszeget összeforraljuk 1 dl vízzel, amikor a felére forrt, leszűrjük. A levét a cukorral, az eperrel, egy csipet sóval és 8 dl vízzel feltesszük főni. Kíméletesen összeforraljuk, és a citrom héjával, levével ízesítjük...

Hideg gyümölcsleves

Hideg gyümölcsleves

Hideg gyümölcsleves: Ha az alkoholt elhagyjuk a receptből, kisebb lesz az energiatartalma, és gyerekeknek is adható. Élvezeti értéke, íze ettől keveset csökken, megéri tehát bor nélkül készíteni....Előkészítés: A sárgabarackokat megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, felaprózzuk, azonnal meglocsoljuk a citromlével, hogy meg ne barnuljanak. A dinnyéket felvágatlanul megmossuk, megtörölgetjük, félbevágjuk, magjaikat eltávolítjuk (a maradék fél-fél dinnyét gondosan folpackba csomagoljuk, és eltesszük a hűtőszekrénybe, majd más alkalommal elfogyasztjuk). Elkészítés: A dinnyék húsából karalábévájóval összesen 28-30 golyót formálunk, félretesszük a díszítéshez. A maradék dinnyehúst evőkanállal kivájjuk, majd a borral, a mézzel és a fahéjjal együtt a sárgabarackhoz keverjük. Fedő alatt, mérsékelt tűzön 15 percig forraljuk, végül péppé turmixoljuk...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Húsleves (Orja leves)

Húsleves (Orja leves)

Klasszikus vasárnapi leves, gyakran készül a konyhámban. ...A húsos csontot hideg vízben (kb. 3 liter) feltesszük főni. Amikor összegyűlik a tetején a hab, azt leszedjük, és a levest befűszerezzük (só, bors, szerecsendió, vegeta). Egy órán át lassú tűzön (épp csak gyöngyözzön) főzzük. Beletesszük a megtisztított zöldségeket és lassú tűzön további egy-másfél órát főzzük. (A zöldségféléket egészben tesszük a levesbe és csak tálaláskor szeleteljük fel vékony hasábokra, amit külön tálon kínálunk a húsos karajcsonttal.)...

Tuti menü