Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Receptek minden alkalomra linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Receptek minden alkalomra képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: recept.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 182 db
2 tüzes malacjava hideg napokra

2 tüzes malacjava hideg napokra

A hideget könnyen elűzhetjük egy kis lélekmelegítővel, a disznóöléseken sem véletlenül az alapfelszerelés része a rövid ital. Ám azt nem csak önmagában, de egy jó pecsenyével is magunkhoz vehetjük. Akinek ez sem elég, azt bizonyosan felmelegíti a méregerős chilipaprika. Konyakos-hagymás szűzpecsenye - Mexikói tüzes malacoldalas

4 bajnok cukkinis recept

4 bajnok cukkinis recept

Ha nyáron diétára adod a fejed, akkor a cukkinit ne hagyd ki az étrendedből! Ez a smaragdzöld zöldség ugyanis sok vitamint tartalmaz, finom, és ha rendszeresen fogyasztod, zsírpárnáid számát sem fogja szaporítani. Külföldön már régóta szívesen és gyakran fogyasztott zöldségféle a cukkini. Szerencsére népszerűsége hazánkban is töretlenül nő. Ezt a sokoldalú zöldséget igen változatos formában készítheted el, sőt a fiatal, zsenge cukkinit akár héjával is fogyaszthatod. Készíthetsz belőle levest, grillezheted, vagy salátaként, illetve feltétként is felhasználhatod. Nem kell igazi konyhaművésznek lenni ahhoz sem, ha töltött vagy rakott cukkinira vágysz. A zsenge cukkiniból akár salátát is könnyűszerrel varázsolhatsz a konyhaasztalra. A cukkini főszezonja júniustól októberig tart, de ma már szerencsére a piacokon egész évben beszerezhető. A cukkini formája leginkább az uborkára hasonlít, de a tökfélékkel is számos hasonlóságot mutat. Gazdag A-, B1-, B2- és C vitaminban és folsavban. Energiaértéke csekély (32 kcal/100 g), így rendkívül népszerű a fogyni vágyók körében

4 fincsi bográcsos étel

4 fincsi bográcsos étel

Barbecue-parti ide, grillezés oda, azért egy jó kis bográcsozásnál nincs is jobb! Rakd meg hát a tábortüzet, vegyél egy üveg jófajta bort, hívd fel a barátaidat, és kezdődhet a buli! | femina.hu - Ízig-vérig nőknek!

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és tányérelemeiben a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 24-25-i lyoni világdöntőjén. Széll Tamás séf, a magyar csapat versenyzője a felkészülésről szóló szerdai budaörsi sajtótájékoztatón felidézte, hogy Bocuse d'Or első magyar résztvevőjeként 2013-ban a tizedik helyet sikerült megszereznie. Az idei...
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben Három napig minden a mézről szól Gyulán, ahol péntektől rendezik meg nyolcadik...
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV. Országos Syngenta Borversenyen
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV.... A XIV. Országos Syngenta Borversenyen 399 nevező közül nyerte el a tokaji Patrícius...
4 recept marhahúshoz

4 recept marhahúshoz

Marhahúsból készült receptek a szakértő asztaláról. Almás-mézes marhaszelet: Hozzávalók: - 4 szelet hátszín - 15 dkg szalonna - 1 db piros kaliforniai paprika - 1 db édeskömény - 2 db alma - 4 fej mogyoróhagyma - 1 gerezd fokhagyma - 1 db lime - 1 dl almalé - 3 ek. méz - kevés mustár - őrölt gyömbér - só - bors. A szalonna zsírját egy serpenyőben kipirítjuk, és megfuttatjuk rajta a kockára vágott hagymát, a felkockázott piros kaliforniai paprikát és a nagyobb darabokra vágott édesköményt. Amíg összepirul, elkészítjük a pácot. Egy keverőtálban összekeverjük a mustárt, az almalevet, a mézet, egy gerezd reszelt fokhagymát; őrölt gyömbérrel ízesítjük, és beletesszük a kiklopfolt hússzeleteket. Ha a szalonna és a hagyma megpirult, a serpenyőbe tesszük a pácból kivett húsokat. A páclevet a serpenyőbe öntjük, összeforraljuk, cikkekre vágott lime-mal, lime-lével ízesítjük. Az almát felkockázzuk és a serpenyőbe tesszük. Amikor összepirult, a hússzeleteket tányérra szedjük, és a ragut a húsra tálaljuk. További receptek: Pampa steak sajtmártással, Húsgolyók fűszeres mártogatóssal, Bélszínszeletek zöldséges zsemletéglán

4+1 isteni epres desszert sütés nélkül

4+1 isteni epres desszert sütés nélkül

Az eperszezon még csak most kezdődik, így újabb remek receptekkel szolgálunk, hogy kihasználhasd ezt a rövid, de édes időszakot.

Hirdetés
5 hozzávaló

5 hozzávaló

Finom ételek, kis felhajtással, néhány összetevőből. Ha tudni szeretnéd, hogyan varázsolj kevés idővel, nem túl bonyolult, de finom vacsorát néhány összetevőből, akkor jó helyen jársz! Szeretek főzni, de a bonyolult ételek nem az én műfajom. A spájzomban mindig van pár alap élelmiszer, amikből bármikor tudok valami finom vacsorát főzni. Most megmutatom, hogy lehetséges ez, csupán 5 hozzávalóból! A gyors ételeknek szerintem két típusa van. Az egyik, amikor 15-20 perc alatt varázsolunk komplett menüt az asztalra. A másik, mikor 30-50 perc alatt készül el az étel, de mindkét esetben kevés hozzávalóból.

5 különös lekvár

5 különös lekvár

Aki már unja a klasszikus gyümölcslekvárokat, de a fagyos napokon sem kíván lemondani az édességről, próbáljon ki különleges darabokat. Íme öt lehetőség. Lilahagyma-lekvár Rózsale kvár Gesztenye-vanília Citromos zöldparadicsom Hecsedli

7 Tuti Medvehagyma Recept

7 Tuti Medvehagyma Recept

Medvehagyma recept minden napra. Könnyen elkészíthető ízletes medvehagymás ételek egész hétre. Medvehagymás reggeli, Medvehagyma levesek, főtételek és egy medvehagyma pogácsa. Medvehagymás Tojásrántotta - Medvehagymás Fokhagyma krém Leves - Mustáros Medvehagymás Csirke Pirított Hagymával - Medvehagymás Chilisbab - Kolbászos Medvehagymás Krémsajtos Göngyölt Csirkemell - Medvehagymás Saláta Leves - Medvehagymás Pogácsa. Medvehagyma recept ami jó a szervezetnek. Jó étvágyat kíván a MecsekiMedvehagyma.

A bajai halászlé receptje

A bajai halászlé receptje

Miért bajai halászlé? - mert más mint a többi. Készíteni csak szabad tűzön, bográcsban lehet. A bajai halászlé készítéséhez végy egy nagy kanál jókedvet, egy csipet humort és nagy adag lelket. Ha ezek a hozzávalók megvannak, nekiláthatsz a f˜zésnek! A mennyei halászléhez 5 f˜ részére szükséged lesz: 3 kg halra, melynek - nézd meg jól - &rac34;-e ponty legyen a halhoz kilónként egy szép, nagy fej vöröshagymára egy púpozott ev˜kanál édes-nemes ˜rölt piros paprikára sóra 4-5 db er˜s cseresznyepaprikára vagy Er˜s Pistára gyufatésztára

Hirdetés
A fűszerek útja

A fűszerek útja

A gasztronómia sokszínűsége és a gazdag fűszerkínálat ma már annyira természetes számunkra, hogy az ínycsiklandozó pikáns ízek kapcsán nem is jut feltétlenül eszünkbe, hogy e fűszerek múltja nem csak az ízek, illatok és gasztronómia világában gyökerezik, de a világ- és földrajztörténelem kapuját is feltárja előttünk. A fűszerek viszonylag kis mennyiségben használt, főként a jellegzetes illatú vagy aromájú anyagok összefoglaló neve, melyek célja az ételek kellemes zamatának, színének és illatának alakítása, kiemelése és összhangba hozatala. A megfelelő ízek elérésére mindig is különös gondot fordítottunk, a tökéletes ételek elkészítésében pedig nem csak a megfelelő fűszerek kiválasztása, hanem azok mértéke, időtartama is meghatározó szerepet játszott. Ma már az élelmiszeripar is bőven ellát bennünket a fűszerek és fűszerkeverékek sokaságával - és sokszor a legkülönlegesebb indiai adalékokért sem kell a sarki fűszeresnél messzebb mennünk -, ám a koncentrátumok és szárított fűszerek ideje többségében leáldozóban van, mert a konyhában serénykedők sokkal szívesebben nyisszantanak le egy-egy levelet a cserépben zöldellő fűszernövények szárából, melyek frissen a legzamatosabbak. Azonban nem volt ez mindig így...

A fűszerekről általában

A fűszerekről általában

A legfontosabb és leggyakrabban használt fűszerünk a konyhasó, amely ásványi eredetű. Fűszereinkre a táplálkozásban nagy szükség van, mivel ízükkel, színükkel élvezetessé teszik az alapanyagokat és elősegítik, hogy a szervezet az elfogyasztott étel tápanyagait megfelelően hasznosítsa. Az emberi táplálkozásra felhasznált alapanyag (liszt, tojás, főzelékfélék) fűszerezés nélkül legtöbb esetben egyhangú, nem ízletes az étel. Az ilyen ételekre kényszerült ember étvágya csökken, az emésztéshez szükséges nyálkaképződés nem megfelelő, ezért a tápanyag emésztése, felszívódása is minimális. A fűszerezés ízesítő, zamatosító, színesítő finom aromájukkal, hatnak az ízlelésre, szaglásra és nem utolsó sorban az elkészített étel látványa is befolyásolja étvágyunkat...

A híres Ruszwurm krémes

A híres Ruszwurm krémes

A klasszikus magyar krémes sütemény, amelyet egyszerűen csak "krémes"-nek hívnak, olyan főzött vaníliás tojáskrém, amelyet a főzés végén tojásfehérjéjével kevernek. A Ruszwurm krémest azonban nem tojásfehérjével, hanem felvert tejszínnel lazítják, természetesen hideg állapotban.

A legjobb tavaszi spárgás receptek

A legjobb tavaszi spárgás receptek

A tavasz a spárgaszezon ideje. Sajnos nem tart sokáig, így használjuk ki az időt, és szerezzünk be néhány fajtát, és együnk sok spárgát! Ne idegenkedjünk az elkészítésétől, még ha csak mostanában kezdjük is felfedezni ezt a vitaminokban gazdag zöldséget. Már időszámításunk előtt gyógyításra használták a spárgát, hiszen magas víztartalma miatt vesetisztító hatású. A rómaiak kezdték először főzési célra használni a spárgát. Vásárlása, előkészítése - A spárgának fehér és zöld változata kapható a hazai piacokon. Érdemes odafigyelni arra, hogy melyik kereskedőtől vesszük, fontos, hogy a spárga friss legyen, mert különben kesernyés íze lesz. A piacon talán szerencsésebbek leszünk, mint a szupermarketekben. A pucolásánál figyeljünk arra, hogy fehér spárga esetében vékonyan hámozzuk egy krumplipucoló késsel. A benne lévő tápanyagok: A, B1, B2, E vitaminok, foszfor így is benne marad. A zöld spárga esetében a szárán kiálló kis lándzsákat hámozzuk le óvatosan. Az elővigyázatosság kedvéért sós-cukros vízben főzzük, így ha véletlenül keserű lenne, akkor is segít rajta a cukor. A receptek: Spárga krémleves - Csőben sült spárga

A mindent elnyelő lepény

A mindent elnyelő lepény

Megint itt a hónap vége, amikor az emberek gyakrabban keresnek olyan recepteket, amelyek nemcsak a gyomrot, de a pénztárcát is kímélik. Tamásnak van ötlete a témára. Lepénnyel ne csak a népmesékben és a halak világában találkozzunk! Tegyük az asztalra bátran, hiszen elkészíteni sem nehéz, és az alapanyagokon kívül a fantáziánkat is használhatjuk hozzá. Hogy mennyire hasonlít a pizzához? Igen, tényleg hasonlít, sőt, szinte teljesen ugyanaz. Kelt tészta kell hozzá, amelyet praktikusan már előző nap elkészíthetünk, így egy hétvégi kirándulás vagy strand után nagyszerű vacsora lehet a családnak, mert csak rá kell dobni a kiegészítőket", és betolni a sütőbe. Ezek a bizonyos kiegészítők pedig igen változatosak lehetnek. A lepény ugyanis készséggel elnyeli az előző napi sült hús maradékát, ha például ledaráljuk, és egy kis tejföllel összekeverve rakjuk a tetejére. De lehet szalonnával, kolbásszal készíteni, halmozhatunk rá zöldségeket, és ha mégsem annyira takarékos az a hóvége, akár sajtot is reszelhetünk rá. Egy kis langyos teával vagy hűs limonádéval tökéletes vacsora, de nagyobb mennyiségben egy baráti társaság bendőjét is megtömhetjük vele. Olyankor ráadásul több változatban is elkészíthetjük.

A szemünkkel is eszünk

A szemünkkel is eszünk

A hideg levesek igazi, ízes felfrissülést kínálnak a nyári napokra, percek alatt elkészülnek a jól összeválogatott friss gyümölcsökből, zöldségekből. Ha valaki eddig nem sorolta kedvencei közé a hűsítő gyümölcs- vagy zöldségleveseket, annak valami olyasmi oka lehet, amiért én se favorizáltam sokáig ezt a műfajt. Erősen kísértettek múltbeli menzás és tábori élményeim, nem szólva az egykor volt önkiszolgálók és a még mostanság is prosperáló olcsó balatoni kifőzdék műremekeiről. Melyek inkább voltak mű, mint remek... Azaz, langyosan tálalt, csomósra sűrített, szerencsés esetben befőttből, kevésbé szerencsésben kukacos, szottyadt cseresznyéből és meggyből babrált gyümölcslevesek. Pedig a hideg levesek kínálata szinte végtelen - egy kis fantáziával ízek kavalkádját vonultathatjuk fel. Szinte a világ minden táján ismertek a hideg levesek is - főleg a melegebb éghajlatú, mediterrán országokban közkedveltek. Nézzünk is körül, hogy különböző nemzetek forróságtól elcsigázottan milyen hideg levessel frissítik fel magukat.

A tökéletes tarja - recepttel

A tökéletes tarja - recepttel

Grillen, serpenyőben, sütőben, egyben vagy szeletben, hidegen vagy melegen, füstölve, nyersen vagy főzve a tarja öreg hentesek, ifjú ragadozók és köztes hódolók szerint a legszaftosabb hús. A tarja a disznókaraj felső vége után, a nyak felé eső gerinchús. Ezért is nevezik némely vidékeken nyakas vagy orja karajnak. Zsírosabb, jóval kevésbé monolit szerkezetű, mint a karaj, ezért igencsak szaftos pecsenyék készíthetők belőle. Pörkölt- és rántott hús centrikus gasztro társadalmunkat ugyan egy kissé megosztja, mert pörkölt nem igazán, de rántott szelet pompás készíthető belőle. Van is egy ismerősöm, aki azt mondja, hentes-és mészáros apja testamentumba hagyta: Fiam, rántott húst csak tarjából! A tarja igazi terepe azonban a sütés szeletben vagy egyben. Ellensége csak egy van, mégpedig az a szakács, amelyik klopfolóval jó laposra üti, hogy minél nagyobbnak látszódjon a tányéron. S persze, ha már jól kikalapálta, tapló szárazra, szálkásra is süti. Hadd ne mondjam, hogy csak az utóbbi hetekben, mely divatos, mesterszakácsos pesti etetőkben találkoztam ilyennel...

A vajastészta

A vajastészta

Ruszwurm recept lépésről-lépésre képekkel illusztrálja. Azt tartják a cukrász gasztronómia ihletett ínyencei, hogy kétféle cukrászsütemény van, a második csoport vajastészta nélkül készül. A vajastészta minősége mindig eldönti egy cukrászdáról, hogy az egy üzleti vállalkozás vagy élethivatás-e a "mester" számára.

Tuti menü