Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Itt a szenzonja - a frissnél nincs jobb képes leírás - Receptek minden alkalomra.tlap.hu
részletek »

Itt a szenzonja - a frissnél nincs jobb - Receptek minden alkalomra.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: recept.tlap.hu » Itt a szenzonja - a frissnél nincs jobb
Keresés
Találatok száma - 9 db
4 bajnok cukkinis recept

4 bajnok cukkinis recept

Ha nyáron diétára adod a fejed, akkor a cukkinit ne hagyd ki az étrendedből! Ez a smaragdzöld zöldség ugyanis sok vitamint tartalmaz, finom, és ha rendszeresen fogyasztod, zsírpárnáid számát sem fogja szaporítani. Külföldön már régóta szívesen és gyakran fogyasztott zöldségféle a cukkini. Szerencsére népszerűsége hazánkban is töretlenül nő. Ezt a sokoldalú zöldséget igen változatos formában készítheted el, sőt a fiatal, zsenge cukkinit akár héjával is fogyaszthatod. Készíthetsz belőle levest, grillezheted, vagy salátaként, illetve feltétként is felhasználhatod. Nem kell igazi konyhaművésznek lenni ahhoz sem, ha töltött vagy rakott cukkinira vágysz. A zsenge cukkiniból akár salátát is könnyűszerrel varázsolhatsz a konyhaasztalra. A cukkini főszezonja júniustól októberig tart, de ma már szerencsére a piacokon egész évben beszerezhető. A cukkini formája leginkább az uborkára hasonlít, de a tökfélékkel is számos hasonlóságot mutat. Gazdag A-, B1-, B2- és C vitaminban és folsavban. Energiaértéke csekély (32 kcal/100 g), így rendkívül népszerű a fogyni vágyók körében

7 Tuti Medvehagyma Recept

7 Tuti Medvehagyma Recept

Medvehagyma recept minden napra. Könnyen elkészíthető ízletes medvehagymás ételek egész hétre. Medvehagymás reggeli, Medvehagyma levesek, főtételek és egy medvehagyma pogácsa. Medvehagymás Tojásrántotta - Medvehagymás Fokhagyma krém Leves - Mustáros Medvehagymás Csirke Pirított Hagymával - Medvehagymás Chilisbab - Kolbászos Medvehagymás Krémsajtos Göngyölt Csirkemell - Medvehagymás Saláta Leves - Medvehagymás Pogácsa. Medvehagyma recept ami jó a szervezetnek. Jó étvágyat kíván a MecsekiMedvehagyma.

A legjobb tavaszi spárgás receptek

A legjobb tavaszi spárgás receptek

A tavasz a spárgaszezon ideje. Sajnos nem tart sokáig, így használjuk ki az időt, és szerezzünk be néhány fajtát, és együnk sok spárgát! Ne idegenkedjünk az elkészítésétől, még ha csak mostanában kezdjük is felfedezni ezt a vitaminokban gazdag zöldséget. Már időszámításunk előtt gyógyításra használták a spárgát, hiszen magas víztartalma miatt vesetisztító hatású. A rómaiak kezdték először főzési célra használni a spárgát. Vásárlása, előkészítése - A spárgának fehér és zöld változata kapható a hazai piacokon. Érdemes odafigyelni arra, hogy melyik kereskedőtől vesszük, fontos, hogy a spárga friss legyen, mert különben kesernyés íze lesz. A piacon talán szerencsésebbek leszünk, mint a szupermarketekben. A pucolásánál figyeljünk arra, hogy fehér spárga esetében vékonyan hámozzuk egy krumplipucoló késsel. A benne lévő tápanyagok: A, B1, B2, E vitaminok, foszfor így is benne marad. A zöld spárga esetében a szárán kiálló kis lándzsákat hámozzuk le óvatosan. Az elővigyázatosság kedvéért sós-cukros vízben főzzük, így ha véletlenül keserű lenne, akkor is segít rajta a cukor. A receptek: Spárga krémleves - Csőben sült spárga

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és tányérelemeiben a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 24-25-i lyoni világdöntőjén. Széll Tamás séf, a magyar csapat versenyzője a felkészülésről szóló szerdai budaörsi sajtótájékoztatón felidézte, hogy Bocuse d'Or első magyar résztvevőjeként 2013-ban a tizedik helyet sikerült megszereznie. Az idei...
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben Három napig minden a mézről szól Gyulán, ahol péntektől rendezik meg nyolcadik...
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV. Országos Syngenta Borversenyen
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV.... A XIV. Országos Syngenta Borversenyen 399 nevező közül nyerte el a tokaji Patrícius...
Dinnye: titokzatos receptek

Dinnye: titokzatos receptek

Talán nincs is jobb, mint a harminc fokos melegben egy lehűtött, édes görögdinnye szelet. Arról nem is beszélve, hogy a legújabb kutatások szerint a benne található magas citrullin (aminosav) hasonló hatást fejt ki, mint a potenciazavarokat kezelő szerek... Dinnyében, mi magyarok is jók vagyunk, de a világ legnagyobb dinnyetermelője nem más, mint a kínaiak, ők wokban még fokhagymás ragukat is készítenek dinnyehéjból. A japánok is szeretik, náluk kocka alakú dinnyét és fekete héjú densuke dinnyét is lehet kapni, igaz, utóbbit pont annyiért, mint egy használt Suzukit. Mindenhez jó Van, aki a lehűtött dinnyeszeletekre esküszik, de isteni grill húsokhoz egy dinnyés-lilahagymás saláta is. Az igazi ínyencek injekciós tűvel juttatnak a gyümölcshúsba vodkát vagy rumot, és így készítenek különleges bólékat.

Epres remekek

Epres remekek

Ha az időjárás nem is emlékeztet minket a tavaszra, a piacon vagy zöldségesnél járva eperhegyek vesznek körül, és azt hiszem, csak a pénztárcánk szabhat gátat annak, hogy több kilót bevásároljunk ebből a finom gyümölcsből. S ha ez már megvan, akkor válogass kedvedre az alábbi epres ínyencségek közül. Diétás epersaláta - Paradicsomos epersaláta - Vörösboros eperleves - Csirkemell eperrel - Bodzapárna eperrel és fagylalttal - Epres palacsinta bazsalikommal

Hirdetés
Kellel rakott burgonya

Kellel rakott burgonya

Sokan vagytok úgy nyáron, hogy nem bírtok egyszerre sokat enni. Nem is csoda, hiszen a nagy melegben a szervezet inkább több folyadékot, mint táplálékot igényel. Íme egy kiváló nyári recept! Hozzávalók: 60 dkg burgonya 1 kis fej kelkáposzta 2 fej vöröshagyma 10 dkg húsos füstölt szalonna 15 dkg főtt füstölt sonka 1 mokkáskanál őrölt köménymag 1 teáskanál olaj 3 dl tejföl 5 dkg sajt

Májusi vasárnapok menüje

Májusi vasárnapok menüje

Májusban még piacra járni is külön öröm, hiszen mindenütt friss zöldségekkel és gyümölcsökkel hívogatnak minket a kofás standok. Sokunkat annyira elvarázsolnak az eper-, spárga- és újhagyma-hegyek, hogy mindent gondolkodás nélkül a kosarunkba teszünk, otthon pedig hirtelen nem is tudjuk, mit kezdjünk a zsákmánnyal. Előfordulhat persze az is, hogy már meg vannak a jól bevált receptjeink, melyeket ezekből a hozzávalókból készíthetünk, de egy újfajta finomság a vasárnapi ebédasztalon mindenképp megér egy próbát. Ehhez kínálunk most a májusra emlékeztető ízvilágból receptötleteteket, válogassanak kedvükre és kosarukra valót! A receptek: Brokkolis sajtleves - Zöldborsós sertésragu - Spárgával töltött sonkatekercs húságyon - Hideg epres túrógombóc - Bodzaüdítő

Tökös finomságok - 4 különleges recept

Tökös finomságok - 4 különleges recept

Padlizsán, tök, cukkini, patisszon - mindegyikre egy-egy tuti recept, hogy tudd, mit kezdj ezekkel a csodás zöldségekkel! Ha a férfiak és a gyerekek gyakran húzzák is az orrukat a töktől és családjától, te biztosan tudod, mennyire változatosan elkészíthető, finom és fontos tápanyagokban gazdag zöldségek. Melyik miért egészséges? Padlizsán Karotinban, B1-, B2-, B3-, C-vitaminban és káliumban gazdag, csökkenti a koleszterinszintet, véd a ráktól, fokozza az emésztést, erősíti a májat. Tök Az úgynevezett zöld vagy főzőtök májserkentő hatású, és szerves sótartalma csökkenti a vér cukorszintjét. Jó krónikus fáradtság és csontritkulás ellen is. Cukkini Nagyon kevés zsiradékot tartalmaz, ugyanakkor serkenti az anyagcserét, és erősíti az immunrendszert, tele van ásványi anyagokkal és vitaminokkal. Patisszon Alacsony energiatartalma csakúgy, mint a cukkinié, magas ásványianyag- és vitamintartalommal párosul, fogyókúrához igazi csemege.

Variációk lecsóra

Variációk lecsóra

Minden alkalommal, amikor közös lecsófőzés történik baráti körben, házibulikon, családi rendezvényeken - vagy egyszerűen csak szóba kerül a lecsó téma -, jó nagy olaszos vita lesz belőle. Természetesen mindenki a saját receptúráját tartja autentikusnak és finomnak. Íme néhány ízelítőül... Még el sem kezdünk főzni, de már a zöldségeknél elakadunk, a java pedig csak eztán jön. A hagymát szeleteljük, kockázzuk vagy reszeljük? Hogyan vágjuk a paprikát? Karikára, hosszában, negyedelve, tépkedve? Van, aki ezt is reszeli. Aztán jön a paradicsom és a héjastul én meg nem eszem vagy a hagyjuk már rajta a héját, ne forrázgassunk és a mekkora rutintalanság a zöld szárrészt benne hagyni.

Tuti menü