Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Halételek - receptek képes leírás - Receptek minden alkalomra.tlap.hu
részletek »

Halételek - receptek - Receptek minden alkalomra.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: recept.tlap.hu » Halételek - receptek
Keresés
Találatok száma - 12 db
A bajai halászlé receptje

A bajai halászlé receptje

Miért bajai halászlé? - mert más mint a többi. Készíteni csak szabad tűzön, bográcsban lehet. A bajai halászlé készítéséhez végy egy nagy kanál jókedvet, egy csipet humort és nagy adag lelket. Ha ezek a hozzávalók megvannak, nekiláthatsz a f˜zésnek! A mennyei halászléhez 5 f˜ részére szükséged lesz: 3 kg halra, melynek - nézd meg jól - &rac34;-e ponty legyen a halhoz kilónként egy szép, nagy fej vöröshagymára egy púpozott ev˜kanál édes-nemes ˜rölt piros paprikára sóra 4-5 db er˜s cseresznyepaprikára vagy Er˜s Pistára gyufatésztára

Almás heringsaláta

Almás heringsaláta

Ha szereted a salátákat és nem idegenkedsz az ecetes heringtől, akkor biztosan ízleni fog neked is ez a nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű alapanyagokat tartalmazó, könnyű saláta, melyet bármikor el tudsz készíteni. Az ecetes hering, alma, petrezselyemgyökér és a citromos joghurtos öntet nagyon harmonikus egységet alkot.

Gombás tonhal

Gombás tonhal

A gombás tonhal minden hozzávalója már önmagában is finom, hát még együtt!...A fagyasztott halat felengedés után négy szeletre vágjuk, és megsózzuk, megborsozzuk, majd mindkét felén lisztbe mártjuk. Serpenyoben, 2 evokanál olajon, eros lángon, hirtelen átsütjük, és a citromlével meglocsolva, fedo alatt néhány percig pároljuk. Közben a gombát megtisztítjuk, és felszeleteljük. A paradicsompaprikát kicsumázzuk, és kis darabokra vágjuk, a hagymát pedig finomra metélve, a forró olajon üvegesre fonnyasztjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd beletesszük a gombát, és a petrezselyemzöld apróra vágott felét. Fedo alatt, saját levében, idonként megkeverve, puhára pároljuk, ezután zsírjára sütjük....

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és tányérelemeiben a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 24-25-i lyoni világdöntőjén. Széll Tamás séf, a magyar csapat versenyzője a felkészülésről szóló szerdai budaörsi sajtótájékoztatón felidézte, hogy Bocuse d'Or első magyar résztvevőjeként 2013-ban a tizedik helyet sikerült megszereznie. Az idei...
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben Három napig minden a mézről szól Gyulán, ahol péntektől rendezik meg nyolcadik...
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV. Országos Syngenta Borversenyen
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV.... A XIV. Országos Syngenta Borversenyen 399 nevező közül nyerte el a tokaji Patrícius...
Gyufatészta a bajai halászléhez képekben

Gyufatészta a bajai halászléhez képekben

Olyan vastagra kell szeletelni, mint a tészta maga, ettől lesz szép hasáb alakú, olyan mint a gyufaszál! Képről-képre, lépésről-lépésre...1. Három tojás elég, ehhez végy kb. 20 dkg. lisztet. Sózd meg, más nem kell hozzá, csak ügyes kéz, az pedig neked van...2. Dolgozd össze, ez a mennyiség lágy lesz, de addig adj hozzá lisztet, amíg kemény nem lesz, de jól dolgozható, azaz nem túl kemény... Ez egy klassz kis cipóka, és ebből négy fő részére készül a tészta....3. Most már neki lehet állni a kinyújtásnak. Gyufaszál vastagságnál kész... Aki kitalálja, hogy miért gyufatészta a neve, az mehet a Vágóhoz a 40 millió forintos kérdésért...Persze az élet nem ilyen egyszerű, mert manapság többféle gyufát árulnak, hát milyen legyen? Maradjunk a 40 filléresnél... (aki szintén ilyen öreg az tudja, a fiatalok meg készítsék vastagabbra :-)...

Hal receptek minden mennyiségben

Hal receptek minden mennyiségben

Terítéken a hal. Hal recept minden mennyiségben és formában. Grillezve, sütve, főzve - bárhogy, én szeretem. Ha Te is imádod a halat, ezt az oldalt Neked is készítettem. A halat gyakorlatilag egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni, nem probléma akár gyors, könnyű vacsora, vagy egészséges ebéd receptjeként. Nemcsak ünnepekre, de az egészséges táplálkozás mindennapjaiba is iktassuk be, hiszen számos pozitív hatást gyakorol szervezetünkre, ha rendszeresen fogyasztjuk. Halban gazdag jó étvágyat kívánok.

Hirdetés
Halászlevek az ország minden tájáról

Halászlevek az ország minden tájáról

Ha nem tudsz választani ebből a rengeteg halászlé receptből, csak magadra vess! ELŐ A BOGRÁCCSAL! Duna menti gyerek lévén (Paks mellett gyerekeskedtem, majd a Duna másik oldalán, Kalocsán katonáskodtam) a dunai halászlé áll közel szívemhez. Pontyból, sok hagymával, házpaprikával, tésztával. Semmi passzírozás, ugyanis a dunai halászlének elkészítési módja a jófajta paprikában, a sok hagymában és halban rejlik. Miért is eszik tésztával a dunai halászlét ? Ennek a régi időkre visszamenő hagyományai vannak. Eredetileg a vízimolnároktól származik. Tudniillik, a vízimolnárok a fizetésen felül egy tányér étellel is el kellett, hogy lássák az alkalmazottakat, a fiatal, jóétvágyú molnárlegényeket....Adott volt a hal, adott volt a liszt. A legegyszerűbb az volt, ha a hallevesbe, a halászlébe gyúrt tésztát is főztek. A molnárné feladata volt mindez. Aztán Kalocsa, Paks, Baja környékének híres étele lett a halászlé... A dunai halászénak is vannak "vállfajai", változatai: Teljesen másképpen főzik Komáromban, másképpen Pakson, Baján és másképpen főzik az Al-Dunán.

Halételek nem csak ünnepre

Halételek nem csak ünnepre

Kevés halat fogyasztunk a statisztikák szerint is. A Karácsony azonban mégis az az időszak, amikor nincs olyan terített asztal az országban, ahol ne kerülne hal valamilyen formában az ünnepi asztalra.

Halreceptek a horgásztól

Halreceptek a horgásztól

Finom magyar és nemzetközi hal receptek, általános halételek receptjeit találhatod a listán a halételek elkészítési módjával együtt. Többek között: Afrikai harcsa fehérborban, Afrikai harcsa tepsiben, Aldunai halászlé, Bácskai halászlé, Bácskai halpaprikás, Bajai halászlé, Bakonyi fogas, Dorozsmai molnárponty, Dorozsmai pontypaprikás sajtos galuskával, Gombás halászlé, Halkocsonya, Halpaprikás szegediesen (régi recept)...és még sok-sok halétel receptje

Olasz halételek

Olasz halételek

Tradicionális olasz halételek, tengeri halakból, kagylókból, rákokból, kalmárokból, tenger gyümölcseiből: ilyen például a spaghetti allo scoglio, a sókéregben sült branzino vagy a citromos bundába panírozott tengeri halfilé. A fényképes receptek egy kis olasz kultúrával, történelemmel vannak fűszerezve és egy Olaszországban élő magyar tollából szármáznak. Ha kíváncsi vagy Itália gasztronómiájára, netán a gasztronómiai programok is érdekelnek vagy egyszerűen azt szeretnéd tudni, hogy milyen ételeket érdemes Olaszországban kipróbálnod, látogass el az Íz és Itália oldalára.

Hirdetés
Pisztráng baszk módra

Pisztráng baszk módra

Az egyik legízletesebb hal a pisztráng, sokféle módon elkészíthető. Ha egy receptnél az szerepel, hogy baszk módra (á la basquaise), az leegyszerűsítve leginkább azt jelenti, hogy sok paprika és paradicsom van benne. (Esetleg némi sonka, amely Baszkföldön még a vegetáriánus fogásokba is be-becsúszik..) A paprika vagy kaliforniai típusú, piros, vagy zöld húsos fajta, vagy a zseniális, speciális baszk fajták. Ezek közül a kettő legjelentősebb a pimientos del piquillo és a pimientos de Gernika. Előbbi eredetvédett, Navarra vidékén termesztik. Közepes méretű, sötét piros színű, vékony héjú paprika, amelyet megsütnek, héját eltávolítják, és így használják fel többféle módon (pl. töltve hidegen és melegen, vagy mártásként). Az éttermek is a konzervet használják. A pimientos de Gernika zöld, kis méretű, eszméletlen ízes paprika, amelyet olívaolajon egészben sütnek ki, és fogyasztanak. Isteni. Mindkettővel alig tudtam ott betelni, hoztam is belőlük. Ez az étel viszont kaliforniai paprikából készült, innen kaptam hozzá kedvet. Néhány dolgot másképp csináltam, na nem mintha nem hinnék a receptgazda bad boy séfnek, egyszerűen saját igényeimhez alakítottam...

Szegedi ponty halászlé

Szegedi ponty halászlé

A halászlének két típusát különböztetjük meg: a passzírozott és a passzírozás nélküli hallevest. Az előbbit leggyakrabban a szegedi halászlével, míg az utóbbit a bajai halászlével azonosítjuk....Jó tanács: Az egész hal előkészítése szakértelmet igényel. Minden ügyességünk ellenére sokszor apró fortélyokon múlik a siker - például a keserűfog eltávolításán. Vásárlásnál ezért érdemes megtisztított, darabolt és filézett (szálkamentes) halat vásárolni, receptünk is erre épül...

Zöldség ágyon sült tengeri hal

Zöldség ágyon sült tengeri hal

Itt a Zöldség ágyon sült tengeri hal receptjét olvashatod....Egy nagy tüzálló tálat kikenünk kevés vajjal,rárakjuk a vegyes zöldséget ugy fagyasztva ahogy van,ennek a tetejére fektetjük rá a fagyasztott halszeleteket,és jó alaposan megszórjuk a füszerkeverékkel,só nem kell rá mert az is van benne,a füszerből jó ha jut a zöldségre is,a tetejére kockára vágott vaj darbkákat rakunk,hogy sütésközben a hal nelegyen tul száraz,majd az egészet meglocsoljuk a citrom levével,és kb.20-30perc alatt készre sütjük,ha kész van még izlés szerint további citromot lehet adni hozzá....

Tuti menü