Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fűszerek - a jó receptekért képes leírás - Receptek minden alkalomra.tlap.hu
részletek »

Fűszerek - a jó receptekért - Receptek minden alkalomra.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: recept.tlap.hu » Fűszerek - a jó receptekért
Keresés
Találatok száma - 6 db
A fűszerek útja

A fűszerek útja

A gasztronómia sokszínűsége és a gazdag fűszerkínálat ma már annyira természetes számunkra, hogy az ínycsiklandozó pikáns ízek kapcsán nem is jut feltétlenül eszünkbe, hogy e fűszerek múltja nem csak az ízek, illatok és gasztronómia világában gyökerezik, de a világ- és földrajztörténelem kapuját is feltárja előttünk. A fűszerek viszonylag kis mennyiségben használt, főként a jellegzetes illatú vagy aromájú anyagok összefoglaló neve, melyek célja az ételek kellemes zamatának, színének és illatának alakítása, kiemelése és összhangba hozatala. A megfelelő ízek elérésére mindig is különös gondot fordítottunk, a tökéletes ételek elkészítésében pedig nem csak a megfelelő fűszerek kiválasztása, hanem azok mértéke, időtartama is meghatározó szerepet játszott. Ma már az élelmiszeripar is bőven ellát bennünket a fűszerek és fűszerkeverékek sokaságával - és sokszor a legkülönlegesebb indiai adalékokért sem kell a sarki fűszeresnél messzebb mennünk -, ám a koncentrátumok és szárított fűszerek ideje többségében leáldozóban van, mert a konyhában serénykedők sokkal szívesebben nyisszantanak le egy-egy levelet a cserépben zöldellő fűszernövények szárából, melyek frissen a legzamatosabbak. Azonban nem volt ez mindig így...

A fűszerekről általában

A fűszerekről általában

A legfontosabb és leggyakrabban használt fűszerünk a konyhasó, amely ásványi eredetű. Fűszereinkre a táplálkozásban nagy szükség van, mivel ízükkel, színükkel élvezetessé teszik az alapanyagokat és elősegítik, hogy a szervezet az elfogyasztott étel tápanyagait megfelelően hasznosítsa. Az emberi táplálkozásra felhasznált alapanyag (liszt, tojás, főzelékfélék) fűszerezés nélkül legtöbb esetben egyhangú, nem ízletes az étel. Az ilyen ételekre kényszerült ember étvágya csökken, az emésztéshez szükséges nyálkaképződés nem megfelelő, ezért a tápanyag emésztése, felszívódása is minimális. A fűszerezés ízesítő, zamatosító, színesítő finom aromájukkal, hatnak az ízlelésre, szaglásra és nem utolsó sorban az elkészített étel látványa is befolyásolja étvágyunkat...

Egzotikus fűszerek

Egzotikus fűszerek

Ha valami igazán különleges, egzotikus étellel szeretnéd meglepni párodat, barátaidat vagy kollégáidat, de nem tudod, hol szerezd be a szükséges fűszereket vagy szószokat, akkor látogass el az egzotikus fűszer webáruházba, ahol mindent megtalálsz egy helyen (fűszerek, fűszerkeverékek, szószok, mártások, rizsek, tészták, konzervek, olajok, teák és egzotikus gyümölcslevek). Az egzotikus receptekért se kell messzire menned, hiszen oldalunkon indiai, japán, maláj, indonéz, mexikói, thai, kínai és skandináv ételek receptjei közül választhatod ki az ízlésednek megfelelőt. Kedvenceidet összegyűjtheted a receptgyűjteménybe, hogy egy helyen legyenek, és bármikor elővehesd őket.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és tányérelemeiben a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 24-25-i lyoni világdöntőjén. Széll Tamás séf, a magyar csapat versenyzője a felkészülésről szóló szerdai budaörsi sajtótájékoztatón felidézte, hogy Bocuse d'Or első magyar résztvevőjeként 2013-ban a tizedik helyet sikerült megszereznie. Az idei...
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben Három napig minden a mézről szól Gyulán, ahol péntektől rendezik meg nyolcadik...
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV. Országos Syngenta Borversenyen
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV.... A XIV. Országos Syngenta Borversenyen 399 nevező közül nyerte el a tokaji Patrícius...
Fűszerek

Fűszerek

Ma már sajnos kénytelenek vagyunk egyre többféle fűszert használni, hogy ételeinket ízletesebbé varázsoljuk. Íz, zamat, illat, aroma s ki tudja még, milyen szavakat társítunk a fűszerekhez, hiszen kivétel nélkül mindegyik külön-külön sajátságos és jellegzetes. Ha harmóniába hozzuk a fűszerezést, csodát tehetünk ételeinkkel. Ám nem árt megismerkedni egy kicsit alaposabban a fűszerekkel, nehogy a sikerélmény átcsapjon kellemetlen bosszúságba. Ehhez nyújtunk fogódzót és segítséget mind szöveges, mind képes ismertetésekkel.

Fűszerek régiók szerint

Fűszerek régiók szerint

Fűszerek a világ országai szerint jellegzetes receptekkel. Itt megtalálhatod mi fán terem a babér. Melyik fűszer melyik országból, illetve melyik földrészről származik. Az ismert fűszerek latin nevei is fel vannak tüntetve, sőt a fűszer nevére kattintva részletes leírást találsz az eredetéről, a fajtájáról, a kinézetéről és arról, hogy mihez érdemes használnod.

Hirdetés
Négynyelvű fűszerszótár

Négynyelvű fűszerszótár

Sokféle fűszer neve latinul, magyarul, németül és angolul. Az egyes fűszereknek több neve is megtalálható benne. Az oldalról pdf formátumban letöltheted a kenyér recept gyűjteményt, a felvágott készítését házilag, illetve a négynyelvű fűszer szótárt.

Tuti menü