Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fortélyok képes leírás - Receptek minden alkalomra.tlap.hu
részletek »

Fortélyok - Receptek minden alkalomra.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: recept.tlap.hu » Fortélyok
Keresés
Találatok száma - 8 db
Gazdik receptjei

Gazdik receptjei

Ételreceptek gazdiktól gazdiknak, avagy főzzünk szórakozva, kutyáink társaságában! Akinek kutyája van, tudja, hogy őbélpoklossága bármilyen napszakban, bármilyen étel készítésekor képes órákat ücsörögni a konyhában, bociszemekkel jelezve a szakácsnak, hogy ő bizony megkóstolná azt a kaját! Nos, oldalunk ezeket a követelőző és kunyeráló fizimiskákat gyűjti egy csokorba a készülő étel receptjével mellékelve. Receptjeink továbbá hasznos információkat tartalmaznak azzal kapcsolatban, hogy az ételekből, vagy azok alapanyagaiból ehet-e a kutyus.

Hogyan vásároljunk csirkehúst?

Hogyan vásároljunk csirkehúst?

Csirkemánia! Szegény csirkékre minden bizonnyal nagyon rájár a rúd azóta, hogy mindenki vágyálma a feszesen karcsú test és szálkás izomzat. :) Néhány évtizeddel ezelőtt szép hazánkban még messze a disznók kapták a több gólt, a jobb helyeken azonban már régen fordult a kocka. A konyha24 csapata pár hasznos megfontolandó tanáccsal igyekszik segíteni a csirkehús vásárlásában, tárolásában és készítésében. Portálunkon természetesen más konyhatechnikával kapcsolatos újdonságokról, érdekességekről is olvashat.

Jó tudni! - A tésztafőzés aranyszabályai

Jó tudni! - A tésztafőzés aranyszabályai

A tészta boldoggá tesz! A szénhidráttartalmú ételek fogyasztása jót tesz a közérzetünknek és immunrendszerünknek. Könnyen emészthetőek, gyorsan felszívódnak, és élettani szempontból is elengedhetetlen tápanyagokat-vitaminokat, ásványi anyagokat, rostokat tartalmaznak. Emellett tartósan megemelik a vércukorszintet, ezáltal hosszú távon energiaforrást biztosítanak mind a fizikai mind a szellemi munkához.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Minden, amit a tésztákról tudni kell

Minden, amit a tésztákról tudni kell

A tésztafélék világszerte legnépszerűbb ételek közé tartoznak. Ez nem is csoda, hiszen legyen csavart, vagy fodros, tojásos vagy durum, vagy épp zöldséges és színes, az elkészítési variációk száma végtelen. De vajon a boltok polcain hosszan kígyózó tésztakínálatból melyiket válasszuk?

Pácolási praktikák húsokhoz, zöldekhez

Pácolási praktikák húsokhoz, zöldekhez

Miért kiváló páclé a joghurt? Hogyan lesz a bárányhúsból isteni sült? Miként varázsoljunk a halakból első osztályú lakomát? Mitől lesz a fűízű zöldségekből ízletes fogás? Hogyan tegyük a semleges ízű tofut ízes pecsenyévé? A legnagyobb kudarc a húsok sütésénél, amikor a végeredmény ehetetlenül száraz, rágós és íztelen lesz. Ha alkalmazunk néhány pácolási, húspuhító praktikát, és jó fűszereket is használunk, biztos lesz a siker. Húsokhoz natúr joghurtot! A szépen felszeletelt csirkemelleket dörzsöljünk be durvára őrölt borssal, használhatjuk a bolti darabos keveréket is, majd tépkedjünk rá kedvenc friss fűszernövényünkből. Használhatunk szárított vagy épp a szárnyasokhoz kitalált fűszerkeveréket is. A friss fűszerek közül a kakukkfű, a bazsalikom, az oregánó, a majoranna, a rozmaring a kedvencem.

Hirdetés
Pürévariációk krumpliból

Pürévariációk krumpliból

Egyik legkedveltebb körítésünk a burgonya, ezen belül a krumplipüré talán a legmenőbb. Pár ötletvariáció következik, pesztóval, fokhagymával, mogyoróval, mustárral a püré szerelmeseinek. A klasszikus burgonyapüré tejből, vajból, főtt és áttört burgonyából készül. Ha az áttört burgonyához más adalékanyagot keverünk, például: friss fűszereket, olajbogyót, olajos magvakat vagy paradicsomot, akkor teljesen más, finom krumpli pürét tudunk készíteni. Pürének vagy rosejbninek a lisztes burgonyák a legalkalmasabbak, ezekből készíthető a legpuhább pürék, tészták, de süthetjük olajban hasábburgonyának, chipsnek, valamint sütőben, hájában sült krumplinak.

Ünnepek hús nélkül? Nem elképzelhetetlen

Ünnepek hús nélkül? Nem elképzelhetetlen

A húsétel a legtöbb kultúrában a családi és társadalmi ünnepek, vendégváró asztalok fő fogása. Szinte elképzelhetetlen, hogy egy-egy nagyobb vacsora, rokoni körben elköltött ebéd, vasárnapi főétkezés alkalmával ne kerüljön húsétel - méghozzá többféle - a terített asztalra.

Üvegbe zárt finomságok

Üvegbe zárt finomságok

Széppé varázsolnád konyhádat vagy egyedi ajándékkal lepnédi meg barátaidat? Irány a sufni, ahonnan előkerülhet néhány szép üveg, és máris kész a rusztikus konyhai dekoráció. Szerezz be néhány zöldség- és gyümölcsfélét, és egy kis kézügyességre is szükség lesz.

Tuti menü