Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egytál ételek szárnyas húsból képes leírás - Receptek minden alkalomra.tlap.hu
részletek »

Egytál ételek szárnyas húsból - Receptek minden alkalomra.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: recept.tlap.hu » Egytál ételek szárnyas húsból
Keresés
Találatok száma - 10 db
Csirke diópürében - videoval

Csirke diópürében - videoval

Azt, hogy mitől más ez a recept, tökéletesen lehet követni az adásban, ennek megfelelően, videós főzéssel simán teljesíthető feladatról van szó. Egy lábosban forraljuk fel a csirkelevest, és tegyük bele a csirkemellfilét. Főzzük meg, de vigyázzunk, nehogy szétfőzzük! Ha esetleg nincs otthon kész leves, ne ijedjenek meg, leveskockából is készíthetnek alaplevet. Vegyük ki a léből a csirkét hűlni, a levet öntsük ki egy tálba. Készítsük el a diópürét: a kenyereket áztassuk be a csirkelevesbe, majd nyomkodjuk ki és morzsoljuk szét egy edénybe. Forrósítsuk fel a vajat és adjuk hozzá a hagymát, fonnyasszuk meg, ne pirítsuk!

Csirke receptek, szárnyas receptek

Csirke receptek, szárnyas receptek

A legjobb csirke receptek, melyek csirkehúsból, szárnyas húsból készültek. Aki szereti a csirkehúst, kedvére válogathat a kategóriák között, legyen az leves, sült csirke vagy töltött csirke. Könnyű fogások, mint csirke saláták, de a több órán át készíthető ízletes tyúk is szerepel a repertoárban. Tanácsokat is válogattam össze, hogy a tippekkel segítsem a szárnyasok még ízletesebbé tételét. Sok-sok csirke recept, sok-sok finomnál finomabb étel, melyet - majdnem - mindenki kedvel és szeret, mert nagyon változatosan elkészíthető.

Fácánsült vajbabbal

Fácánsült vajbabbal

Az a kellemes meglepetés ért, hogy a halas-vadas emberemnél alaposan le volt árazva a fácáncomb. Természetesen ekkora ziccert nem hagyhattam ki, alaposan be is spájzoltam belőle. Mindenesetre a kedvezményes ár indokolt volt, sörét volt benne bőven. Igaz, azt be kell látni, hogy a vad nem olyan, hogy kisétálok érte a kert végébe, hanem általában lőni szokták. Vagy mi ... Hozzávalók (4-5 adag) - 1 kg fácáncomb - 2 közepes lilahagyma - 1 fej fokhagyma - 1 deci rozé - só, bors - 80 deka zöldbab - 2-3 deci kovászos uborkalé - 5-6 gerezd fokhagyma - 6-7 deka házi tejföl (lehet a duplája is, de az nem diétás) - 1-1.5 ek. kukoricakeményítő - 1 tk pirospaprika - só, babérlevél, kapor - 1 ek olívaolaj

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Michelin-csillagos francia sztárséf kínálja bio ebédeit kisteherautókról Párizsban
Michelin-csillagos francia sztárséf... Ételosztó kisteherautókat (food truck) indít útjára Párizsban csütörtökön Marc Veyrat, az egyik legkreatívabb Michelin-csillagos francia séf: a mozgó járművekből kínált többfogásos egészséges bio ebédeket előre melegített üvegekben, elsősorban a forgalmasabb negyedekben és az irodaházak környékén lehet megvásárolni. "Mi séfek eddig nem törődünk eleget a...
A VII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon karibi különlegességek is várnak
A VII. Budavári Pálinka- és... Négy napon át 25 kiállító több mint négyszáz párlata, tizenöt kolbász- és...
Káposztás finomságok kétszáz változatban - Demecseri Káposztás Napok
Káposztás finomságok kétszáz... Csaknem száz főzőcsapat több mint kétszáz különleges káposztás ételt,...
Finom szárnyas receptek

Finom szárnyas receptek

Szárnyasból készült receptek, gyümölccsel, zöldséggel és még mi minden mással. Néhány recept a teljesség igénye nélkül: Almás csirkemell, Almás-csirkemájas serpenyő, Almás-rozmaringos kacsacomb, Ananászos csirkecomb, Angol karácsonyi liba, Baconba töltött csirkemell, Besztercei töltött liba, Barackos csirkemell...

Gombás rakott csirke

Gombás rakott csirke

Az egyik legsokoldalúbb konyhai alapanyag a gomba: jó levesbe, rakottasba... Engedd szabadjára a fantáziád - mi is így tettünk...Egy nagyobb tűzálló tálat kevés olajjal kikenünk. Az alján elterítünk egy sor felszeletelt burgonyát, megsózzuk, meglocsoljuk tejföllel. Rárakjuk a feldarabolt csirkét, megszórjuk apróra vágott gombával és petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, tejföllel meglocsoljuk. Aztán jöhetnek a burgonyaszeletek, még egy kevés olaj és a maradék tejföl. Három deci vízben felfőzünk egy evőkanál ételízesítő port, a keveréket ráöntjük a rakott csirkére, lefedjük, és előmelegített sütőbe toljuk. Közepes hőmérsékleten 45-50 percig sütjük, majd ha a csirke megpuhult, a fedőt levéve 10-15 perc alatt pirosra sütjük....

Hirdetés
Óvári pulykamell

Óvári pulykamell

Laci bácsi és Endre egy klasszikusnak nevezhető ételt mutatnak meg, alapvetően hagyományos módon. Vagy talán mégsem? Meg kell próbálni! A pulykamellet szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, elősütjük. Nem sütjük meg, csak egy kis színt adunk neki. A hagymát megpirítjuk, rátesszük a gombát, kevés sót, kevés frissen őrölt borsot, frissen vágott petrezselyemzöldet, mely különleges ízt ad a gombának.

Pácolt pulykamell zöldségekkel

Pácolt pulykamell zöldségekkel

Pácolt pulykamell zöldségekkel A pulykahúst egész egyszerűen, pár perc alatt is elkészíthetjük, de ha kicsit több időt szánunk rá- megéri! Hozzávalók: 20 dkg pulykamell 1 cukkini 1 paprika 1 fej vöröshagyma 2 evőkanál tejföl A pácoláshoz: 1 kávéskanál kakukkfű 1 kávéskanál bazsalikom 1 kávéskanál oregano 1/2 kávéskanál őrölt rozmaring 1/2 kávéskanál őrölt fekete bors 1 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál só 2 evőkanál oliva olaj 1 evőkanál citromlé

Paprikás csirke

Paprikás csirke

Készíts ínycsiklandó paprikás csirkét. A magyaros burgonyaleves kiváló kísérője lehet. Láss neki!...A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és megsózzuk. A zsírt felhevítjük, a megtisztított, kockára vágott vöröshagymát világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Vízzel fölengedjük és zsírjára pirítjuk, amíg a víz el nem párolog. Ezután beletesszük a feldarabolt csirkét, fedő alatt pároljuk, sózzuk, közben hozzáadjuk a darabokra vágott paprikát és paradicsomot. (A paprikás csirke készítésénél ügyelnünk kell arra, hogy kevés lében párolódjon, inkább pörkölődjön, hogy értékes pörzsanyagok keletkezzenek. Néha megkeverjük, de vigyázzunk, nehogy a csirke összetörjön. Ha a csirke megpuhult, kiszedjük a szaftját és félretesszük. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük, majd hozzáöntjük a paprikás csirke szaftjához, úgy, hogy a szaftból a lisztes habaráshoz adunk egy keveset. Ezután hozzáöntjük a szafthoz. Kiforraljuk, majd a főtt csirkét visszatesszük a mártásba. Ha selymes mártást szeretnénk készíteni, szitán szűrjük át a mártást, vagy merülőmixerrel turmixoljuk össze. Galuskával, vagy szarvacska tésztával tálaljuk..

Pulykahúsból készíthető tuti receptek

Pulykahúsból készíthető tuti receptek

Tuti pulykahús receptek egy igényes linkgyűjteményben. A pulykahús egészséges, finom, könnyű és egyszerűen, ám változatosan készíthető el. Magas tápértéke miatt korosztálytól függetlenül ajánlott a fogyasztása. Levesnek - imádom -, főételnek, de salátának is igen kitűnő, azonban ha valaki fogyókúrázik, sokat segíthet az egyhangú étrendjén is. A pulyka ronda, de finom és ízletes háziszárnyas: aki még nem ismeri, sokat veszített már eddig is... Jó étvágyat kívánok!

Hirdetés
Zöldséges - színes pulykaragu

Zöldséges - színes pulykaragu

Az apróra vágott hagymát az olajon átpároljuk, rádobjuk az apró kockára vágott sárgarépát és a paprikát, összepároljuk, ezután következik a kisebb kockára (vagy vékony csíkokra) vágott pulykamell és a gomba...

Tuti menü