Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egytál ételek sertéshúsból képes leírás - Receptek minden alkalomra.tlap.hu
részletek »

Egytál ételek sertéshúsból - Receptek minden alkalomra.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: recept.tlap.hu » Egytál ételek sertéshúsból
Keresés
Találatok száma - 12 db
2 tüzes malacjava hideg napokra

2 tüzes malacjava hideg napokra

A hideget könnyen elűzhetjük egy kis lélekmelegítővel, a disznóöléseken sem véletlenül az alapfelszerelés része a rövid ital. Ám azt nem csak önmagában, de egy jó pecsenyével is magunkhoz vehetjük. Akinek ez sem elég, azt bizonyosan felmelegíti a méregerős chilipaprika. Konyakos-hagymás szűzpecsenye - Mexikói tüzes malacoldalas

Aszaltszilvás karaj sajtmártással

Aszaltszilvás karaj sajtmártással

Azoknak, akik szeretik az édes és sós kombinációját. Aszaltszilvás karaj sajtmártással recept: A karajt szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Aszalt szilvával töltjük, majd felgöngyöljük. Körbetekerjük baconnel.

Borsos tokány

Borsos tokány

Magosi Béláné Borika emlékére készűlt receptgyűjtemény....A megmosott húst vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, kivesszük a zsírból. A zsírra rátesszük a karikára vágott vöröshagymát, karikára vágott paradicsomot, zöldpaprikát, paradicsompürét. Hozzá adjuk a húst, végül a fűszereket. Felöntjük vízzel, készre sütjük.Köretnek: szalmakrumpli és szalmarépa...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és tányérelemeiben a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 24-25-i lyoni világdöntőjén. Széll Tamás séf, a magyar csapat versenyzője a felkészülésről szóló szerdai budaörsi sajtótájékoztatón felidézte, hogy Bocuse d'Or első magyar résztvevőjeként 2013-ban a tizedik helyet sikerült...
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben Három napig minden a mézről szól Gyulán, ahol péntektől rendezik meg nyolcadik...
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV. Országos Syngenta Borversenyen
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV.... A XIV. Országos Syngenta Borversenyen 399 nevező közül nyerte el a tokaji...
Brassói aprópecsenye

Brassói aprópecsenye

Magosi Béláné Borika emlékére készűlt receptgyűjtemény...A megmosott húst egész apró kockára vágjuk. A füstölt szalonnát kiolvasztjuk, majd kivesszük a zsírból, amire rátesszük az apróra vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, kevés vízzel szétrottyantjuk a hagymát. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a pörköltalapot és a szétzúzott fokhagymát, majd a húst. Sózzuk, borsozzuk. Kevés vízzel felengedjük. Ha a hús puha, zsírjára leengedjük. Köretnek: kockakrumpli...

Cigánypecsenye

Cigánypecsenye

Jó laktató nemzetiségi étel. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk. Savanyúság mindenképpen jár mellé...Cigánypecsenye - Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk az olajban. A fokhagymát apróra törjük és kis csészében olajjal elkeverjük. A húst megtűzdeljük szalonnacsíkokkal és a hagymára helyezzük. A húsok tetejét bekenjük a fokhagymakrémmel, és megfűszerezzük. Megsütjük, majd tálalás előtt pirospaprikával meghintjük. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk...

Hirdetés
Grillezett sertéshús (cseh recept)

Grillezett sertéshús (cseh recept)

Kempingezők és túrázók is könnyen elkészíthetik ezt a finom ételt...A mustárt összekeverjük a tormával, citromlével, olajjal, sóval és borssal. A húst bekenjük ezzel az elkészített masszával, majd mindkét oldalát kb. 5 percet grillezzük. Ezután leöntjük sörrel és további 3-4 percet grillezzük.Tipp: a sertéshús helyett grillezhető a marhaszegy is...

Hagymás tarja római tálban

Hagymás tarja római tálban

Finom és gyorsan elkészíthető sertéshúsból készíthető étel római tálban (Pataki tálnak is nevezik.) Burgonyapürével forrón tálaljuk...A húst kicsontozzuk, megmossuk, és lecsöpögtetjük. Kissé kiverjük, besózzuk, vastagon bekenjük mustárral és beszórjuk a sertéshús-fűszerkeverékkel. Egy jénai tál aljára kevés olajat öntünk, belehelyezzük a hússzeleteket, majd meglocsoljuk olajjal, a tálat lefedjük, és a húst 10-12 órán át hűtőszekrényben pácoljuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A füstölt szalonnából vékony szeleteket vágunk, kakastaréjszerűen bevagdossuk, és a felét a beáztatott római tál aljára fektetjük. Erre helyezzük a hússzeletek egyharmadát és beterítjük hagymakarikákkal. Újabb hússzeleteket teszünk rá, majd ismét hagymakarika következik, végül pedig betakarjuk a maradék hússzeletekkel. A tetejére fektetjük a megmaradt kakastaréjokat, a tálat lefedjük, hideg sütőbe tesszük és a húst magas hőmérsékleten kb. 50-60 percig sütjük. Ha a hús megpuhult, a fedőt levesszük, és a hússzeleteket pirosra sütjük. Időközben megfordítjuk, átrendezzük őket, hogy mindkét oldaluk megpiruljon...

Rakott rántott hús

Rakott rántott hús

Rántott hús nem mindennapi módon: a titok röviden a sajt(ok) és a tejszín. Ahhoz persze, hogy a Nagy Egész titkát átlássák, el kell készíteni. A húsból négy szeletet vágok, kiklopfolom. Utána bepanírozom a szokott módon: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Majd teflonos serpenyőben megsütöm. A kéksajtot, a krémsajtot és a tejszínt, kis lángon melegíteni kezdem.

Sertéshúsból készíthető tuti receptek

Sertéshúsból készíthető tuti receptek

Sertésből készült receptek a sertés részeinek figyelembevételével tematikusan rendezve. Nálunk nem gond, melyik részéből készíted az ételt. Segítünk - használd a keresőt, biztosan megtalálod az elképzelésedhez szükséges receptet. A sertés már nagyon régóta háziasított és elkészítésének számtalan formája van. Sok étel alapanyaga lehet, de csakis húsevőknek. Ja, és a fogyókúrát is felejtsd el. Jó étvágyat kívánok!

Hirdetés
Sertésszűz leveles tésztában

Sertésszűz leveles tésztában

1. Turmixoljuk össze a lecsipkedett petrezselyemleveleket, a zsiradék nélkül megpirított szezámmagot és a kicsumázott csilit 6 ek olívaolajjal és a parmezánnal. Ízesítsük sóval és borssal. 2. Mossuk meg és töröljük szárazra a szűzpecsenyéket. Dörzsöljük be sóval, borssal, pirítsuk meg körös-körül a maradék olajon, majd szedjük ki, és hagyjuk hűlni. Kenjük be a szezámmagos pestóval, és tekerjük körbe mindegyiket néhány szelet baconnel...

Vajas tésztában sült szűzpecsenye

Vajas tésztában sült szűzpecsenye

Nagyon finom étel, nem feltétlenül muszáj a sertés egyik legdrágább részéből készíteni...1. A gombát és a sárgarépát finomra aprítjuk. 2. Az olajon finomra vágott hagymát pirítunk, rászórjuk a sárgarépát és a gombát, sózzuk, borsozzuk, majd petrezselymet és oregánót teszünk hozzá. 3. Liszttel megszórjuk, elkeverjük, levesszük a tűzről, és amikor kihűlt, hozzádolgozzuk a tojásokat, majd együtt kihűtjük. 4. A húst lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd egészben hagyva roston elősütjük, hogy kérget kapjon. Az elősütés után hűlni félretesszük. 5. A kihűlt húst egyenletesen bevonjuk a gombás péppel, majd téglalap alakú, fél centiméter vastagságú vajastésztával burkoljuk, és tojás sárgájával lekenjük. 6. Előmelegített sütőbe téve tűzálló tálban 170 ºC-on készre sütjük...

Vasi pecsenye rösztivel

Vasi pecsenye rösztivel

Vasi pecsenye rösztivel recept: ...A karajt sós, borsos, fokhagymás (2-4 gerezd lereszelve) tejben 1-2 napig pácolom. Letörlöm szárazra és kisütöm. A megfőzött burgonyákat lereszelem, nagylyukún. Sózom, borsozom 2-3 reszelt fokhagymát és az apróra vágott hagymát hozzákeverem. Kiolajozott serpenyőben megsütöm, pirítom az egyik oldalát. Kiborítom a tányérra. Újra olajat teszek bele, felforrósítom. Átfordítom és ott is addig sütöm, míg megpirul. Lassú tűzön az első oldalt kb. 15 percig sütöm. A serpenyő oldalát is olajozzuk meg...

Tuti menü