Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egytál ételek marhahúsból képes leírás - Receptek minden alkalomra.tlap.hu
részletek »

Egytál ételek marhahúsból - Receptek minden alkalomra.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: recept.tlap.hu » Egytál ételek marhahúsból
Keresés
Találatok száma - 11 db
4 recept marhahúshoz

4 recept marhahúshoz

Marhahúsból készült receptek a szakértő asztaláról. Almás-mézes marhaszelet: Hozzávalók: - 4 szelet hátszín - 15 dkg szalonna - 1 db piros kaliforniai paprika - 1 db édeskömény - 2 db alma - 4 fej mogyoróhagyma - 1 gerezd fokhagyma - 1 db lime - 1 dl almalé - 3 ek. méz - kevés mustár - őrölt gyömbér - só - bors. A szalonna zsírját egy serpenyőben kipirítjuk, és megfuttatjuk rajta a kockára vágott hagymát, a felkockázott piros kaliforniai paprikát és a nagyobb darabokra vágott édesköményt. Amíg összepirul, elkészítjük a pácot. Egy keverőtálban összekeverjük a mustárt, az almalevet, a mézet, egy gerezd reszelt fokhagymát; őrölt gyömbérrel ízesítjük, és beletesszük a kiklopfolt hússzeleteket. Ha a szalonna és a hagyma megpirult, a serpenyőbe tesszük a pácból kivett húsokat. A páclevet a serpenyőbe öntjük, összeforraljuk, cikkekre vágott lime-mal, lime-lével ízesítjük. Az almát felkockázzuk és a serpenyőbe tesszük. Amikor összepirult, a hússzeleteket tányérra szedjük, és a ragut a húsra tálaljuk. További receptek: Pampa steak sajtmártással, Húsgolyók fűszeres mártogatóssal, Bélszínszeletek zöldséges zsemletéglán

Bácskai lecsós rostélyos

Bácskai lecsós rostélyos

Bácskai lecsós rostélyos - Vidék Íze - a Szabad Föld gasztronómiai magazinja receptekkel...A rostélyosszeleteket kiverjük, széleit bevagdossuk. Megsózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, s forró zsírban mindkét oldalukat hirtelen átsütjük. Az apróra vágott hagymát zsírban megfonnyasztjuk, fűszerpaprikával megszórjuk. Beletesszük a hússzeleteket, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, őrölt köménnyel, majoránnával ízesítjük. Felengedjük egy kevés vízzel, és fedő alatt pároljuk. A füstölt szalonnát hosszú csíkokra vágjuk. Zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre szelt zöldpaprikát és a paradicsomot. Megsózzuk, és lefedve 10 percig pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, a lecsót hozzáöntjük, és együtt készre pároljuk. Kapros galuskával tálaljuk...

Bélszín és borjú házassága fűszerköntösben

Bélszín és borjú házassága fűszerköntösben

Bélszín és borjú házassága fűszerköntösben - Villányi vörösboros mártással és mogyorós burgonyakrokettel ajánlom. A bélszínt lehártyázom, és mustárral enyhén bekenve, olajban 2 napig érlelem. A borjúszűzet az elkészítés napján szépen megformázom, sózom, borsozom. Kevés olajon a húsokat elősütöm, s ha kihűlt a borjú, alufóliába tekerve mélyhűtőben teljesen kifagyasztom. A bélszínt hosszában felszúrom, és ebbe a nyílásba helyezem bele a fagyott, alufóliától megtisztított borjúszűzet. Spárgával, a sonkakötözéshez hasonló módon, jó alaposan megkötözöm a bélszint, és minden oldalról jó alaposan elősütöm, oldalanként kb. 2 percig. A friss fűszereket (bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem zöldje) apróra vágom, ezekkel a húst jól bedörzsölöm, és 180 fokos sütőben 20 percig sütöm. Miután a töltött bélszín megsült, 5 percig pihentetem, s csak ezután szeletelem fel 2-3 ujjnyi vastagságúra...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és tányérelemeiben a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 24-25-i lyoni világdöntőjén. Széll Tamás séf, a magyar csapat versenyzője a felkészülésről szóló szerdai budaörsi sajtótájékoztatón felidézte, hogy Bocuse d'Or első magyar résztvevőjeként 2013-ban a tizedik helyet sikerült...
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben
Gyulán három napig a méz lesz főszerepben Három napig minden a mézről szól Gyulán, ahol péntektől rendezik meg nyolcadik...
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV. Országos Syngenta Borversenyen
Tokaj és Szekszárd volt a nyerő a XIV.... A XIV. Országos Syngenta Borversenyen 399 nevező közül nyerte el a tokaji...
Bográcsgulyás

Bográcsgulyás

Aki szereti a csípős, erősen fűszeres ízeket, tehet a bográcsgulyáshoz erős paprikát, vagy csípős pirospaprikát...A húst folyó víz alatt leöblítjük, és közepes nagyságú kockákra vágjuk. A megtisztított fokhagymát, vöröshagymát finomra aprítjuk. A bográcsban felhevítjük az olajat, beletesszük a hagymát és megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst, és állandó kevergetés mellett addig pirítjuk benne, amíg ki nem fehéredik. Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük, és máris felöntjük egy kis vízzel, nehogy a paprika megégjen, és keserű legyen tőle az étel. Beletesszük a fokhagymát, a köményt, ízlés szerint sózzuk, és takaréklángon puhára főzzük. Amikor a hús majdnem megpuhult, beletesszük a megtisztított, kockákra vágott burgonyát, a megmosott és megtisztított, cikkekre vágott paradicsomot, zöldpaprikát. Öntünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje, és lassú tűzön készre forraljuk. A tojásból, lisztből, sóból tésztát gyúrunk, és a csipetkét beleszaggatjuk a levesbe. Addig forraljuk, amíg a csipetke megfő, és frissen tálaljuk...

Chili con carne - Chilis babtál

Chili con carne - Chilis babtál

Bográcsos egytál ételnek is ajánlom. A marhahúst ledaráljuk. A felforrósított olajon a marhahúst lepirítjuk, fokhagymával és a chilipaprikával fűszerezzük. Hozzáadjuk a babot, a kukoricát és a paradicsomot, majd tovább pirítjuk. A MAGGI Mexikói chilis bab fixet elkeverjük 4 dl vízzel és a ragura öntjük, együtt készre pároljuk. Friss szeletelt kenyérrel tálaljuk.

Hirdetés
Marhahúsból készült tuti receptek

Marhahúsból készült tuti receptek

Marha receptek gyűjteménye igényes összeállításban. A konyhában vagy a szabadban szeretnéd elkészíteni, itt megtalálod hozzá a tuti receptet. Felvonultatok az igen kedvelt világkonyha választékából, a vidék ízeiből, de az egyszerűen elkészíthető hagyományos marha recepteket is könnyűszerrel megtalálod a kereső segítségével.

Marhapörkölt

Marhapörkölt

A klasszikus marhapörkölt titka a pirospaprika, méghozzá többféle...A vö­rös­hagy­mát meg­tisz­tít­juk és koc­kák­ra vág­juk, a meg­for­ró­sí­tott zsi­ra­dék­ban meg­pi­rít­juk. Rá­hint­jük a pi­ros­pap­ri­kát, hoz­zá­ad­juk a koc­kák­ra vá­gott húst és meg­for­gat­juk, egy ke­vés vi­zet a­dunk hoz­zá, sóz­zuk, fi­no­man meg­bor­soz­zuk, hoz­zá­ad­juk a fel­vá­gott pa­ra­di­cso­mot és a csí­kok­ra vá­gott zöld­pap­ri­kát, fedő a­latt mér­sé­kelt lán­gon pá­rol­juk. Mi­kor a hús már jól meg­pu­hult, le­vesszük az e­dényről a fedőt, és a le­vét kis­sé le­süt­jük. Sós víz­ben főtt bur­go­nyát a­dunk mel­lé....

Sörös, mézes marha

Sörös, mézes marha

Az ebédet készítők gyakran nehéz helyzetben vannak, ugyanis minden alkalommal valami újjal szeretnék meglepni szeretteiket. Péntekenként jelentkező sorozatunkban ebben nyújtunk segítséget. - Aki ezt az ételt megfőzi, az nemcsak egy igazi ínyencséget ehet, hanem visszaidézheti a nyári bográcsozások hangulatát is - ígérte Rákóczi Feri, a Bors főszakácsa. - Ez egy igazán kőkemény, férfias étel, amit nem csak az ízeivel, hanem a főzés közben gerjesztett hangulatával is jelez. Mivel a recept egyik fő alkotórésze a sör, azt ki kell választani, és ha már ott van az ember, akkor nem csak az ételbe valót veszi meg, hanem a saját és a barátai adagját is - mondta a Morning Show műsorvezetője.

Vadas marha

Vadas marha

Vadas marha Hozzávalók (4 főre): 80 dkg marhacomb vagy lábszár (az utóbbi a szaftosabb) só 1 vöröshagyma 30 dkg sárgarépa és gyökér vegyesen 2 dl száraz fehérbor 5 evők. olaj 1 evők. cukor 1 mk. őrölt fekete bors 2 babérlevél 1 kisk. Univer mustár 1 citrom 1 evők. finomliszt 2 dl tejföl

Hirdetés
Vadas marhasült

Vadas marhasült

Vadas marhasült recept...Tisztítsa meg és karikázza fel a vöröshagymát és a zöldségeket. Tegye bele 1 liter vízbe a zöldségeket, sóval, borssal, borókabogyóval, és főzze félpuhára. Adja hozzá az ecetet, hártyázza le a húst. Öntse a páclevet a húsra, hagyja állni a hűtőben 1-2 napig. Vegye ki a húst a pácléből, tűzdelje meg szalonnával. Süsse meg félig a sütőben, majd adja hozzá a zöldségeket és 1-2dl páclevet. Lefedve párolja puhára, végül süsse zsírjára. Vegye ki a húst és tartsa melegen. Adja a zöldségekhez a lisztet, pirítsa meg, majd engedje fel a páclével. Főzze 3-4 percig. Pirítsa barnára a cukrot, higítsa fel vízzel és öntse a mártásba. Adjon hozzá ízlés szerint mustárszószt és keverje bele a tejfölt. Tálalja tésztával, vagy zsemlegombóccal...

Vörösboros marhatokány

Vörösboros marhatokány

Milyen köret illik a vörösboros tokányhoz? Mit szólnál egy kis tojásos burgonyához?...A húst csíkokra, vagyis tokányra vágjuk. A finomra vágott hagymát és fokhagymát megpároljuk, hozzáadjuk a húst. Sózzuk és borsozzuk, majd felöntjük a borral, megpároljuk. Közben a burgonyákat meghámozzuk, hasábokra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, ráütjük a tojásokat és jól elkeverjük. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük, de bármilyen zöldfűszert adhatunk hozzá....

Tuti menü