Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bogrács, grill receptek képes leírás - Receptek minden alkalomra.tlap.hu
részletek »

Bogrács, grill receptek - Receptek minden alkalomra.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: recept.tlap.hu » Bogrács, grill receptek
Keresés
Találatok száma - 16 db
4 fincsi bográcsos étel

4 fincsi bográcsos étel

Barbecue-parti ide, grillezés oda, azért egy jó kis bográcsozásnál nincs is jobb! Rakd meg hát a tábortüzet, vegyél egy üveg jófajta bort, hívd fel a barátaidat, és kezdődhet a buli! | femina.hu - Ízig-vérig nőknek!

A tökéletes tarja - recepttel

A tökéletes tarja - recepttel

Grillen, serpenyőben, sütőben, egyben vagy szeletben, hidegen vagy melegen, füstölve, nyersen vagy főzve a tarja öreg hentesek, ifjú ragadozók és köztes hódolók szerint a legszaftosabb hús. A tarja a disznókaraj felső vége után, a nyak felé eső gerinchús. Ezért is nevezik némely vidékeken nyakas vagy orja karajnak. Zsírosabb, jóval kevésbé monolit szerkezetű, mint a karaj, ezért igencsak szaftos pecsenyék készíthetők belőle. Pörkölt- és rántott hús centrikus gasztro társadalmunkat ugyan egy kissé megosztja, mert pörkölt nem igazán, de rántott szelet pompás készíthető belőle. Van is egy ismerősöm, aki azt mondja, hentes-és mészáros apja testamentumba hagyta: Fiam, rántott húst csak tarjából! A tarja igazi terepe azonban a sütés szeletben vagy egyben. Ellensége csak egy van, mégpedig az a szakács, amelyik klopfolóval jó laposra üti, hogy minél nagyobbnak látszódjon a tányéron. S persze, ha már jól kikalapálta, tapló szárazra, szálkásra is süti. Hadd ne mondjam, hogy csak az utóbbi hetekben, mely divatos, mesterszakácsos pesti etetőkben találkoztam ilyennel...

Grill ételek

Grill ételek

Grillezéssel kapcsolatos tippek fortélyok, pácolási tanácsok, kerti grillsütők, grillezéshez használt kiegészítők, kerti partikra különféle grillétel receptek vegetáriánusoknak és húsevőknek egyaránt, de ha mégsem Ön szeretné elkészíteni a megkívánt ételt, akkor ellátogathat egy az oldalunkon ajánlott közeli grillétterembe.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
Michelin-csillagos francia sztárséf kínálja bio ebédeit kisteherautókról Párizsban
Michelin-csillagos francia sztárséf... Ételosztó kisteherautókat (food truck) indít útjára Párizsban csütörtökön Marc Veyrat, az egyik legkreatívabb Michelin-csillagos francia séf: a mozgó járművekből kínált többfogásos egészséges bio ebédeket előre melegített üvegekben, elsősorban a forgalmasabb negyedekben és az irodaházak környékén lehet megvásárolni. "Mi séfek eddig nem törődünk eleget a...
A VII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon karibi különlegességek is várnak
A VII. Budavári Pálinka- és... Négy napon át 25 kiállító több mint négyszáz párlata, tizenöt kolbász- és...
Káposztás finomságok kétszáz változatban - Demecseri Káposztás Napok
Káposztás finomságok kétszáz... Csaknem száz főzőcsapat több mint kétszáz különleges káposztás ételt,...
Grillezés - életmód, nem csak party

Grillezés - életmód, nem csak party

Hozzávalók: Sokan abban a hitben élnek, hogy a grill kizárólag a kellemes nyári esték színesebbé tételét szolgálja. Azért indítottuk ezt a rovatot, hogy eloszlassuk ezt a tévhitet. Grillezni, roston sütni, nemcsak nyáron, és nem csak a szabadban lehet. Az egészséges életmód elterjedésével különböző kültéri és beltéri grill eszközök is egyre nagyobb teret hódítanak meg a háztartásokban. Először nézzük meg, milyen sok félét is használhatunk.

Grillezzünk egészségesen!

Grillezzünk egészségesen!

A nyár elengedhetetlen kelléke a kerti sütögetés. Ha nem szeretnél a konyhában vagy a grill mellett ácsorogni egész nap, és fontos, hogy a parti ne szabotálja a nyári diétádat, olvasd el kétrészes sorozatunk tippjeit.

Hirdetés
Grillparti könnyedén

Grillparti könnyedén

A grillparti az egyik legkedveltebb és leglazább társasági összejöveteli forma. Nem kell az alkalomhoz kiöltözni, nem kell szigorú szabályok szerint megteríteni. Szezonális alapanyagokból könnyedén összeállíthatjuk a harapnivalót akár 20 fős csapatnak is. Az ételeket felsorakoztathatjuk egy nagy asztalra, hogy mindenki ízlése, kedve, étvágya szerint válogathasson, az italokat pedig egy jópofa, jéggel megtöltött vödörben helyezhetjük el. A lényeg, hogy a vendéglátás az önkiszolgálás elvén működjön. A kerti grillsütőn könnyen, gyorsan, zsírszegényen és zamatosan készíthetjük el ételeinket. Számos változata létezik, kerti rostsütő, elektromos grillkészlet, gázüzemű sugárzók, kontaktgrillek és a faszenes sütögető. A társas szórakozás kedvelt színfoltja a faszénparázson történő grillezés. Előnye, hogy a sütéskor a lecsöpögő fűszeres páctól finom aromás füstízt kapnak az elkészített ételek. Fokozhatjuk az ízhatást, ha sütéskor benedvesített fűszereket dobunk a parázsra.

Grillpartira

Grillpartira

Mivel lassan itt a grillezős-sütögetős, laza kerti partik időszaka, az alábbiakban ötleteket kínálunk a grillezéshez. A nyári időszak nagy lehetősége a kerti partik szervezése. A családi ház teraszán vagy a kertben tartott hétvégi összejövetel nagyon kellemes, felszabadító és stresszoldó élmény, hisz a hangulat laza, nem kell merev szabályokhoz kötni sem magunkat, sem a vendégeket. A kerti partikra általában faszenes, elektromos vagy lávaköves grillezőt használunk. A húsokat, zöldségeket elkészítés előtt mindig ajánlatos bepácolni, mert a pác védőréteget képez a húson, így benne maradnak az ízek és a tápanyagok.

Húsroló és feta sajtos húsnyárs

Húsroló és feta sajtos húsnyárs

Ideje letakarítani a kerti sütőt és előszedni a nyársakat! A recepteket mi adjuk a partihoz, neked csak a hangulatról kell gondoskodnod. ...A zsemlemorzsát, az ánizs- és az édesköménymagot serpenyőben zsiradék nélkül kb. 5 percig pirítjuk. A paradicsom héját lehúzzuk (ehhez előbb forrásban lévő vízbe mártjuk), a magját eltávolítjuk, a húsát apróra vágjuk, és a magokhoz keverjük. A hagymákat meghámozzuk, apróra vágjuk, a sajtot összenyomkodjuk, majd összekeverjük őket a hússal és a paradicsomos magokkal. Hozzáadjuk a tojást is, fűszerezzük, és lefedve egy órát pihenni hagyjuk. A masszából kb. tenyérnyi nagyságú korongokat formázunk, bekenjük őket olívaolajjal, és grillrácson minden oldalukat kb. 7 percig sütjük...

Májusi kerti parti trükkök és tanácsok

Májusi kerti parti trükkök és tanácsok

A tavasz végének és a nyár elejének a közeledtével ugyanis ilyenkor már kedvező lehet az idő egy ligetes sziesztázáshoz. A SZEGEDma.hu most azoknak nyújt receptjeivel segítséget, akik úgy döntenek, hogy családi körülmények között, kisebb közösségekben, hangulatos kerti sütés-főzésre vállalkoznak. Grillezésre fel!

Hirdetés
Minden, ami bogrács

Minden, ami bogrács

Az oldal elsősorban a bográcsolást hivatott bemutatni. Az oldalon megtalálhatók a bográcsok típusai, a bográcsba főzhető ételek receptjei, de aki arra kíváncsi, hogy hol van nyilvános bográcsolásra lehetőség, akkor az is megtalálja az oldalon, amit keres. Az oldalon megtalálható minden, ami bográccsal kapcsolatos.

Pikáns vörösboros marharagu

Pikáns vörösboros marharagu

Akár bográcsban is elkészíthető. Sőt, nyáron szabad tűzön a legjobb. A vörösboros marharagu receptje előtt azonban kezdjük egy rövid marhahús kiskátéval! Ha marhahúst veszünk, a színe legyen szép téglavörös. Ha faggyú van rajta, az legyen fehér, ebből tudhatjuk, hogy fiatal volt az állat, mert az öregé sárga. Ha mégis öregebb állatot fogunk ki, tegyük néhány napra olajos, esetleg ecetes-zöldséges páclébe, hogy a húsa porhanyósabb legyen!

Rablóhús

Rablóhús

Rablóhús Hozzávalók: 1 kg hús, 6 fej vöröshagyma, 40 dkg gomba, 40 dkg füstölt szalonna. Elkészítési mód: A húst fél cm vastag kb. 4x4 cm nagyságú szeletekre vágjuk, a füstölt szalonnát ugyanilyen nagyságú, de vékonyabb szeletekre. A gombát vagy egészben hagyjuk, vagy kettévágjuk. A hagymát karikákra szeleteljük. A nyársra felváltva húzzuk a húst, a szalonnát, a hagymát, a gombát, de nem szorosan. A nyársakat lassan forgatva parázs fölött megsütjük."

Receptek a kalocsai kistérségből

Receptek a kalocsai kistérségből

Szalonnás lepény (Kriwe Kuche) Pacal ahogyan Patajon készítik Párolt fokhagymás hús Paprikás-tojásos kalács Dunai halászlé Hajósi pincepörkölt Újteleki birkapörkölt Birkahúsos káposzta Sós-túrós rétes

Szabadtűzön

Szabadtűzön

Tavasztól- őszig, családi és baráti összejöveteleken a jó hangulatot a szabadtűzön sütött- főzött ételek illata és íze, valamint a közben elhangzó adomák és tréfás beszólások, na meg a jókívánságokkal járó koccintgatások fokozzák, és teszik azokat felejthetetlenné. A szabadban való főzésnek terítésnek sajátságos hangulata, varázsa van. A levegőt betöltő ínycsiklandozó illatok, a füst szemet könnyeztető füstje - mely midég a szépre szál - vagy a pattogó parázs, a bogrács rotyogása, mind-mind emlékezetes élménnyé teszik a kerti összejöveteleket, mulatságokat.

Tűzről pattant ízek és illatok

Tűzről pattant ízek és illatok

Ahogy közeledik a nyár, úgy kezdődik a mocorgás. Mert a nyár felébreszti a grillezési hajlamokért felelős géneket - minden bizonnyal vannak ilyenek, még ha nincsenek is fent a géntérképen. Kapcsolódó anyagok Gerbaud cukrászda nyílik Japánban A fejedelem kedvence: a Rákóczi-túrós Itt a spárgaszezon! Bolsevik csirkemell apparatcsik módra Magyar tapas:;tonhal a pácban Ezek a tudomány előtt ismeretlen, de a gyakorlatban nagyon is jól ismert gének főként az emberiség férfifelében rejtőznek, mert minden férfi leküzdhetetlen szenvedélyt érez a grillezésre, egyben sziklaszilárd a hite is abban, hogy ért hozzá. Ez, kérem szépen, tévhit. Annak dacára is, hogy sokan hisznek benne.

Vörösboros marhalábszár pörkölt

Vörösboros marhalábszár pörkölt

Minden tavasszal megrendezzük, a már hagyományosnak tekinthető TAVASZNYITÓ BOGRÁCSOZÁSUNKAT. Tulajdonképpen a célja nem más, mint hogy találkozzunk azokkal a barátainkkal, akikkel év közben kevésszer tehetjük ezt meg. Egy kellemes tavaszi délután keretein belül, jó társaságban, jó hangulatban fogyasztjuk el, a közösen elkészített PÖRIT:-) Az idén több mint 50 barátunk nyalogatta a szája szélét elégedetten, és hevert el a fűbe, hogy az emésztéstől elcsigázott testükbe kis idő elteltével újra erő költözzön.

Tuti menü